23948sdkhjf

Fleggaard-familien i drastisk dyk

Coronakrisen har skåret et trecifret millionbeløb af overskuddet i den familieejede grænsehandelskoncern Fleggaard. Lukkede butikker og et fåtal af danske kunder betød, at resultatet før skat i Fleggaard-koncernen i seneste regnskabsår faldt med næsten en fjerdedel til 378 mio. kr.

Omsætningen faldt med 5 pct. til 6,6 mia. kr.

Når Fleggaard trods mistet salg i grænsehandlen formåede at tjene penge, skyldes det, at kvalerne i grænsebutikkerne til dels blev opvejet af buldrende aktivitet andre steder i koncernen.

Fleggaard-koncernen omfatter også bl.a. engroshandel, leasing, nethandelsvirksomheder, salg af reservedele og udstyr til gaming. Disse aktiviteter var med til at trække resultatet op.

- Vi har i året kunnet drage nytte af, at vi har en række selskaber som kan styrke hinanden. Grossistvirksomhederne har eksempelvis været i stand til at afsætte udvalgte varer fra vores detailhandel på andre markeder ude i verden, siger koncernchef Jens Klavsen til Finans.

Lussingen fortsætter

Fleggaard opgør i koncernregnskabet ikke tal for de enkelte aktiviteter. Men nedgangen i grænsehandlen har i regnskabsåret, der løb til udgangen af september, været mærkbar. Og den er langtfra slut.

Lige nu er halvdelen af Fleggaards grænsehandelsbutikker lukkede, fordi kun forsvindende få danskere kan krydse grænsen.

Fleggaard-koncernen er ejet af Ole, Birgitte og Susanne Fleggaard, der er blandt landets mest velhavende. I seneste regnskabsår blev der udbetalt et ekstraordinært udbytte til ejerne på 210 mio. kr.

Også i indeværende regnskabsår vil Covid-19-pandemien sætte sine tydelige spor. Alligevel forventer Fleggaard-koncernen igen at komme ud med et positivt resultat – særligt båret af engros- og leasingforretningen.

Fleggaard har i alt 16 grænsehandelsbutikker fordelt på kæderne Fleggaard og Calle.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109