23948sdkhjf

Butikskæder blæser til huslejekrig

Et opgør om huslejen ulmer mellem flere af landets største butikskæder og deres udlejere.

Coronakrisen har ført til flere tomme butikslokaler, øget nethandel og færre kunder i strøggader og storcentre. Derfor vil kæder som Jysk, Bog & Idé og Bahne have huslejen sat ned, skriver Børsen.

- Vi skal hele tiden vurdere, hvor det gode tilbud er, og hvor kunderne kommer. Vi vil ikke betale en ublu pris for at ligge et givent sted. Så må vi genforhandle, når kontrakterne skal fornyes, og hvis vi ikke kan det, må vi finde et andet sted, der er bedre, siger Jysks retaildirektør, Mikael Nielsen, til Børsen.

Flere kæder mener, at huslejen visse steder er skruet op på et urealistisk niveau. De truer med at opsige lejemål, hvis huslejen ikke kan genforhandles.

Storcenter afviste

Ifølge tal fra Ejendomdanmark stod 7,9 pct. af butiksarealerne i Danmark uden lejere i januar i år. Det var 0,9 pct. mere end i samme måned året før.

Ejerne bag et af landets største og bedst indtjenende storcentre, Rødovre Centrum, sagde kort før jul, at de ingen intentioner har om at yde markante huslejesænkninger, på trods af at kundestrømmen i centret er lavere end før corona.

- At nogle forsøger at udnytte coronasituationen til at få huslejeniveauerne bragt ned, tager vi helt roligt. Den virkelighed, vi befinder os i, er midlertidig. Det skal ikke udmønte sig i voldsomt lavere huslejer. Den dialog tager vi ikke med vores lejere, sagde adm. direktør i Rødovre Centrum, Jesper Andreasen, til RetailNews.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125