23948sdkhjf

Rema 1000 i ny type partnerskab med danske biavlere

Kunder i REMA 1000 kan fremover købe dansk honning med navnet Honningbien fra det nye vestsjællandske biavlerfællesskab DanHoney, der har 2.800 bistader og fuld sporbarhed på alle honningbægre.

Discountkæden og DanHoney har netop indgået et partnerskab, som overordnet set er et led i REMA 1000s arbejde med løbende at tilføje flere danske og lokalt producerede varer i butikkerne.

DanHoney er etableret af fire selvstændige biavlere med et fælles ønske om at sælge lokalt produceret kvalitetshonning til danskerne. De fire biavlere er geografisk forbundet på Vestsjælland, hvor de hver passer deres egne bistader, mens bearbejdningen af honningen foregår på et fælles, nyetableret produktions- og tappeanlæg.

Keld Brandstrup er en af de fire vestsjællandske biavlere og samtidig direktør for den fælles virksomhed DanHoney.

- Størstedelen af den honning, som sælges i Danmark, er udenlandsk. Det betyder blandt andet, at danske biavlere har svært ved at afsætte deres honning, hvilket resulterer i overproduktion – og i yderste konsekvens, at flere biavlere må lukke deres forretning. Det er en skam, siger han.

Kategorichef og indkøber i Rema 1000, Christina Burgsø Martens, er ansvarlig for indkøb af blandt andet honning, og hun glæder sig over det nye samarbejde:  

- I Rema 1000 arbejder vi efter discount med holdning, som blandt andet betyder, at vi har fokus på danske kvalitetsprodukter. Derfor er vi meget glade for samarbejdet med DanHoney, som gør det muligt for vores kunder at købe dansk kvalitetshonning fra danske bier, siger Christina Burgsø Martens.

DanHoney består af disse fire vestsjællandske erhvervsbiavlere:

  • Bøgebjerg Biavl
  • Henriks Biavl
  • Reerslev Biavl
  • Spraglebjerg Biavl

De fire biavlere har i alt 150 millioner bier, 2.800 bistader og egne produktions- og tappefaciliteter. Honningen er 100 procent dansk og med fuld sporbarhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11