23948sdkhjf

Stifter af storsælgende webshop træder tilbage

Han har på forholdsvis kort tid skabt Nordens største netbutik inden for baby- og børneudstyr med en omsætning, der sidste år rundede 1,3 mia. kr.

Nu træder iværksætteren Ole Sauar tilbage som adm. direktør i livsværket Jollyroom og overlader posten til svenske Mattias Jacobsson. Det oplyser Jollyroom i en pressemeddelelse.

Mattias Jacobsson har været i firmaet siden 2015 og har senest været ansvarlig for indkøb, markedsføring og salg. Nu får han det øverste ansvar for virksomheden.

- Jeg har tillid til, at vi når vores vision om at blive størst i Europa inden for e-handel af varer til børn og baby, udtaler Mattias Jacobsson.

Ole Sauar kort fortalt:

Ole Sauar er 42 år gammel og har 24 års erfaring med internethandel. 

I 1996 etablerede han en af Norges første netbutikker, Viking Computer.

Virksomheden fusionerede med Komplett i 1999.

Efter en periode som leder af Kompletts fysiske butikker i Norge fik Ole Sauar ansvaret for opbygningen af Komplett i Sverige og Danmark fra 2000-2009.

I 2010 etablerede han Jollyroom Group.

Vokser kraftigt

Jollyroom blev grundlagt i 2010 af Ole Sauar og Terese Fernbring. De har siden fungeret som hhv. adm. direktør og HR-chef, men nu træder de begge tilbage. Det sker på et tidspunkt, hvor Jollyroom vokser med hæsblæsende fart.

Jollyroom er gået ind i både Tyskland og Østrig og er på udkig efter butikslokaler i både Norge, Finland og Danmark. Målet er at nå en omsætning på 2,2 mia. kr. i 2023.

Fremover vil Ole Sauar fungere som bestyrelsesformand, mens Terese Fernbring bliver tilknyttet som rådgiver og kommitéordfører ved organisatoriske spørgsmål.

- Terese og jeg glæder os til at arbejde videre fra moderselskabet fremover. Nu ser vi frem til at lade vores dygtige kollegaer træde frem, tage faklen og vise vejen, udtaler Ole Sauar.

Ny HR-chef i Jollyroom bliver Nicole Berger.

Nordens største

Ole Sauar ejer 51 pct. af aktierne i Jollyroom, mens Egmont-koncernen sidder på resten.

For otte år siden omsatte Jollyroom for beskedne 60 mio. kr. Det tal er i dag mere end tyvedoblet, og Jollyroom er således vokset til den største e-handler i Norden inden for baby- og børneudstyr.

På havnen i Gøteborg har Jollyroom bygget et 75.000 kvm. stort lager og kontor. Det største inden for internethandel i Norden. Selskabet beskæftiger omkring 500 ansatte.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11