23948sdkhjf

Detailhandler blev chef for 100 ansatte - nu tager navnebror over

Tilfældighedernes spil førte for snart tre årtier siden Henrik Ritlov ind i detailhandlen. Siden stiftede han en virksomhed, SameSystem, der med særlige vagtplanlægningssystemer optimerer detailkæders butiksdrift.

Og som for nyligt rundede 100 ansatte.

Nu træder Henrik Ritlov tilbage som direktør i SameSystem og overlader posten til Henrik Salicath.

- For mig har det været utroligt vigtigt, at vi fandt den rette mand til at overtage roret i SameSystem. At grundlægge og udvikle denne virksomhed har været helt fantastisk for mig, og nu står vi overfor en stor global ekspansion, der kræver endnu flere kompetencer og international erfaring, siger Henrik Ritlov.

Forelsket

Den nye direktør, Henrik Salicath, kommer fra en stilling som topchef for den danske it-virksomhed Fiftytwo. Han skal styrke SameSystems internationale ekspansion.

- Jeg forelskede mig i SameSystem, allerede da jeg hørte om virksomheden første gang. Vi har et unikt produkt med et fantastisk potentiale. Samtidig har vi en fantastisk kultur, som man tydeligt mærker, så snart man kommer ind ad døren. Derudover, går vi en utrolig spændende fremtid i møde, hvor SameSystem for alvor vil etablere sig på det globale marked, siger Henrik Salicath.

SameSystem har udviklet og sælger en løsning til retailbranchen, som gør det muligt at optimere driften i butikkerne og administrationen af virksomhederne ved hjælp af blandt andet kunstig intelligens.

SameSystems kunder tæller allerede i dag en lang række kendte danske og internationale butikskæder.

Stifter Henrik Ritlov vil fortsat være ejer af virksomheden, ligesom han i en overgangsperiode vil have sin daglige gang på hovedkontoret. Den nye direktør har allerede haft første arbejdsdag.

- Der er ingen tvivl om, at SameSystem har et fantastisk produkt med et meget stort potentiale, men der er også masser af ting, vi skal videreudvikle og blive endnu bedre til. Og det bliver min opgave at gøre SameSystem til en virkelig global virksomhed, siger Henrik Salicath.

Fortsat detailhandler

SameSystem blev stiftet i 2007 baseret på Henrik Ritlovs egne erfaringer fra detailbranchen.

Tilfældighedernes spil førte for snart tre årtier siden Henrik Ritlov ind i detailhandlen. Dengang åbnede hans hustru en dametøjsbutik i Glostrup Centret, men måtte – på grund af nogle regler – overtage endnu et lokale i centret.

Her begyndte Henrik Ritlov et langvarigt samarbejde med Bestseller-koncernen som franchisetager i både Jack & Jones og Vila. I dag er Henrik Ritlov fortsat detailhandler ved siden af sit virke i SameSystem.

Han ejer en række Designersmarket-butikker, der er et koncept under modekoncernen DK Company. Det meste af tiden går imidlertid med hans retail-software SameSystem, som han er hovedaktionær i.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094