23948sdkhjf

Dagrofa har fundet ny Spar-direktør

Det bliver den erfarne detailhandler Esben Keller, som overtager ledelsen af Spar, Min Købmand og Let-Køb efter Richo Boss, der i januar blev udnævnt til kædedirektør for Meny.

Det oplyser købmandskoncernen Dagrofa i en pressemeddelelse.

Esben Keller, der kommer fra en stilling som Head of Retail for tøjbrandet Rains, bliver samtidig en del af Dagrofas koncernledelse.

- Esben kommer med en stor erfaring fra detailbranchen, og hans strategiske tankegang og evne til at få strategier til at fungere i praksis vil sikre, at Spar, Min Købmand og Let-Køb vil fortsætte den stærke udvikling, som kæderne er inde i, udtaler koncernchef Tomas Pietrangeli.

Dagrofa har lidt over 500 dagligvarebutikker fordelt på kæderne Meny, Spar, Min Købmand og Let-Køb.

Desuden leveres dagligvarer til kiosker og andre eksterne kunder.

Koncernen omfatter også aktiviteter med engrosforretninger og foodservice.

Dagrofas hovedaktionær er Norgesgruppen, der ejer 49 pct. af Dagrofa. Den erhvervsdrivende fond KFI ejer 42 pct., mens de sidste 9 pct. er ejet af selvstændige købmænd.

Dagrofa har samtidig ansat Clarissa Eva Leon som ny digital direktør. Hun kommer fra en stilling som digital chef i DSB.

- Med Clarissas ansættelse accelerer vi vores digitale indsats, og det vil kunne mærkes internt i Dagrofa og også blandt vores kunder, købmænd og samarbejdspartnere, siger Tomas Pietrangeli.

En erfaren detailmand

Esben Keller, som altså nu får ansvaret for tre af Dagrofa-koncernens dagligvarekæder, har mange års erfaring i detailbranchen bag sig.

Han begyndte sin karriere i Salling Group som trainee i Bilka, hvorefter han bestred flere ledende roller, herunder blandt andre rollen som varehuschef i Føtex og Bilka. Herefter blev han salgschef i Dagrofas daværende Kiwi-kæde, som senere lukkede.

Efterfølgende kom Esben til Heinemann Retail, hvor han var direktør fra 2017-2020.

- Dagrofa er inde i en meget spændende udvikling med butiksvækst og vundne markedsandele, og den lokale nærhed og forankring, som særligt Spar, Min Købmand og Let-Køb repræsenterer, er mere efterspurgt end længe set. Jeg glæder mig til at fortsætte den flotte rejse SPAR, Min Købmand og Let-Køb er på, og ser samtidig frem til at kunne bidrage til Dagrofas samlede vækst og positionering, siger Esben Keller.

Esben Keller tiltræder mandag den 12. april. Clarissa Eva Leon tiltræder den 1. maj.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.172