23948sdkhjf

Omstridt Netto-butik rykker nærmere

En omstridt Netto-butik på 1.200 kvm er rykket ét skridt nærmere i den vestjyske havneby Søndervig. Det skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Et enigt teknik-og miljøudvalg har netop godkendt at sende en kontroversiel lokalplan i høring. En plan, som af flere er blevet døbt ”Netto-finten.”

Der skal nemlig en særlig kommunal finte til for at realisere butikken, som Salling Group ønsker at placere ved Søndervig Landevej tæt op ad et kommende Lalandia-feriecenter.

Området ligger i landzone, så for ikke at komme på kant med reglerne om opførelse af butikker uden for bycentre, vil kommunens politikere først udlægge området til boliger.

Dernæst skal en del af boligområdet ændres til centerformål, som en dagligvarebutik som Netto må placeres i.

Både byens borgmester og viceborgmester er imod finten, men blev i december sidste år underkendt af et massivt byrådsflertal. Samtidig har kommunens egen forvaltning forudsagt, at finten kan blive underkendt, hvis nogen klager.

Det har Søndervig Centerforenings hyrede advokater også slået fast, mens brancheorganisationen De Samvirkende Købmænd (DSK) kalder sagen for kynisk misbrug af planlovsreglerne.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.176