23948sdkhjf

Tidligere Hummel-direktør tiltalt: Jeg er mildest talt overrasket

Den tidligere direktør for modevirksomheden Hummel, Søren Schriver, blev i februar 2017 på dramatisk vis bortvist og beskyldt for svindel.

Nu har Østjyllands Politi rejst sigtelse mod den tidligere Hummel-boss. Det bekræfter Søren Schriver på LinkedIn.

- Jeg er mildest talt overrasket over, at der nu er rejst tiltale mod mig. Jeg har sammen med min advokat drøftet denne sag meget grundigt i gennem, og vi har begge mere end svært ved at se, hvor der skulle være sket lovovertrædelser, ligesom det står meget uklart i tiltalen, hvad mit motiv skulle være, skriver Søren Schriver.

Et dramatisk pressemøde

Søren Schriver var direktør i Hummel i næsten 24 år. Men en februardag i 2017 sprang Stadil-familien, der ejer Hummel, pludselig en bombe.

De havde bortvist Søren Schriver og meddelte på et usædvanligt pressemøde, at eks-direktøren ville blive politianmeldt for returkommission, bedrageri og mandatsvig.

Sagen drejer sig om et tyrkisk datterselskab, Akbulut, som producerede og solgte Hummel-tøj på en licensaftale.

Ifølge Stadil-familien havde Søren Schriver truet med at stoppe samarbejdet, medmindre det tyrkiske firma skrev under på en aftale om, at Schriver privat skulle have 10 procent af Akbuluts fremtidige indtægter.

Senere skulle Søren Schriver angiveligt have forsøgt at score en kæmpegevinst på en ejendomshandel - bag om Stadil-familiens ryg.

Afviser alt

Under hele forløbet har Søren Schriver afvist beskyldningerne. Ifølge den tidligere direktørs opslag på LinkedIn har politiet rejst tiltaler for tre forhold.

Det ene forhold omhandler en fødselsdagsreception for 45 deltagere på Hummels regning. Det andet er ”en ejendoms-sag i Tyrkiet”, mens det tredje forhold vedrører en sag, hvor Hummels tyrkiske direktør ønskede at lave noget med Schriver, når sidstnævnte går på pension.

- Derfor insisterede han på, at Hummels advokat i Tyrkiet skulle udfærdige en fælles hensigtserklæring om et sådant samarbejde, der skulle realiseres efter, jeg måtte gå på pension. Igen står det mig og min advokat aldeles uklart, hvori lovovertrædelsen og et egentligt motiv skulle bestå. Ikke mindst i lyset af, at dokumenterne er udfærdiget af Hummels egen advokat i Tyrkiet, skriver Søren Schriver.

Han afviser, at han på noget tidspunkt har foretaget sig noget ulovligt.

- Jeg ville i princippet gerne uddybe og forklare min version af sagen i pressen. Det er klart, at det er en belastning for mig personligt og ikke mindst mine nærmeste, at efterforskningen i denne sag har stået på i fire år, og nu kulminerer med, at der bliver rejst tiltale mod mig, skriver Søren Schriver i sit opslag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.128