23948sdkhjf

Odense Kommune boykotter Nemlig.com - flere kan følge efter

I kølvandet på massiv kritik af arbejdsforholdene for chauffører og lagermedarbejdere hos Nemlig.com har Odense Kommune bedt en række kommunale afdelinger og institutioner om at stoppe med at handle hos Nemlig.com. Det bekræfter kommunen over for Fagbladet 3F.

De kommunale institutioner har i perioden 1. marts 2019 til 31. marts 2021 brugt 1,47 millioner kroner på at handle hos Nemlig.com.

Det er Enhedslisten i Odense, der på baggrund af Politiken og Fagbladet 3F’s afsløringer om dårligt arbejdsmiljø for de ansatte hos Nemlig.com, har rettet henvendelse til forvaltningen.

Efter Enhedslistens henvendelse opdagede kommunen, at en række kommunale afdelinger og institutioner handlede hos Nemlig.com, selvom Odense Kommune ikke har en såkaldt samhandelsaftale med virksomheden. På den baggrund har kommunen bedt en række institutioner og afdelinger om at stoppe indkøbene hos Nemlig.com.

- Vi er glade for, det bliver stoppet. Vi skal ikke samarbejde med virksomheder, der behandler sine ansatte på den måde, siger byrådsmedlem for Enhedslisten i Odense Kommune Reza Javid til Fagbladet 3F.

Flere kommuner ser nærmere på samarbejde

40 af landets 98 kommuner har et samarbejde med Intervare, som er Nemlig.coms moderselskab. Blandt andet bliver varerne pakket på samme lager i Brøndby.

Flere af disse kommuner genovervejer nu samarbejdet med Intervare, som leverer dagligvarer til ældre, syge og handicappede. Det skriver A4 Arbejdsmiljø.

Blandt andre Greve Kommune er klar til at opsige kontrakten, hvis de ansattes vilkår ikke lever op til forpligtelserne.

- I forbindelse med Greve Kommunes udbud er der også en forventning om, at leverandørerne lever op til arbejdsmiljøregler og overenskomster. Hvis Greve Kommune får viden om, at leverandørerne ikke lever op til indgåede vilkår, kan kommunen pålægge leverandøren bod eller opsige kontrakten, oplyser Greve Kommune til mediet.

Afventer undersøgelse

Københavns Kommune har iværksat en kontrol med arbejdsvilkårene i Intervare for at se, om de tilsvarer Nemlig.coms. Andre kommuner afventer nu undersøgelsen fra København, inden de drager deres egen konklusion i forhold til samarbejdet.

Det gælder blandt andre Hillerød, Frederiksberg, Roskilde og Fredericia, mens Gladsaxe Kommune skal diskutere sagen på næstkommende byrådsmøde.

Nemlig.com har ikke ønsket at kommentere sagen over for Fagbladet 3F eller A4 Arbejdsmiljø. RetailNews har forsøgt at få en kommentar fra Nemlig.com.

Nemlig.coms adm. direktør, Stefan Plenge, har tidligere udtalt sig om sagen, som han i den forbindelse kaldte "den vildeste smædekampagne". Det kvitterede kunderne for ved i stedet at lægge flere ordrer hos konkurrenterne.

Siden har Nemligs hovedaktionær, Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, også meldt sig på banen og udtalt, at "han ser på kritikken med stor alvor".

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078