23948sdkhjf

Discountkæders budkrig om attraktiv grund afgjort

På en byggegrund ved siden af Circle K i Kerteminde havde to af landets største dagligvarekæder forelsket sig så meget i en grund, at der udbrød budkrig om den.

Nu har Netto trukket sig sejrrigt ud af budkrigen, skriver Fyens Stiftstidende.

Med et bud på 14,7 mio. kr. – det samme som Rema 1000 – har Netto sikret sig den eftertragtede grund, hvorpå der kan bygges 1.200 kvm. dagligvarebutik med dertilhørende 50 p-pladser.

Dermed kulminerer 10 års Netto-jagt på en ny placering i den østfynske ferieby.

- Den gamle butik er godt slidt efterhånden. Den trænger til nye rammer, så vi glæder os til at tage imod vores meget loyale kunder i den nye butik, siger udviklingschef i Salling Group, Carsten Hadsbjerg, til Fyens Stiftstidende.

Budkrigen

Salling Group, der ejer Netto, havde i første omgang budt 12 mio. kr. for grunden. Alt tydede på, at handlen blot var formaliteter fra at blive en realitet.

Men så kom Rema 1000 i sidste øjeblik ind fra højre og overbød. Derfor fik Salling Group fire uger til at vælge, om man ville matche buddet.

Oprindeligt havde Kerteminde Kommune sat en mindstepris på 11 mio. kr. for grunden. En ændring af grundens placering betød imidlertid, at kommunen hævede mindsteprisen med en million kroner.

Allerede inden buddet fra Rema 1000 havde Salling Group og Kerteminde Kommune indgået en aftale om, at hvis udbudsrunden faldt ud til Salling Groups fordel, fik Kerteminde Kommune førsteret til at købe Nettos nuværende butik.

Til gengæld havde Salling Group ret til at matche det højeste bud i udbudsrunden. Det valgte man i sidste ende at gøre.

Carsten Hadsbjerg forventer, at byggetilladelsen snart er i hus, hvorefter byggeriet tager fire til seks måneder, skriver Fyens Stiftstidende.

Kommenter artiklen (1)

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141