23948sdkhjf

Nemlig.com klar med ændringer – men 3F fastholder trussel

Det stormombruste netsupermarked Nemlig.com er på vej med en række ændringer, som skal imødekomme den hårde kritik af forholdene for de chauffører, som bringer varer ud til kunderne.

Det skriver Berlingske.

Nemlig.com hæver afregningen over for transportvirksomhederne, så chaufførerne fremover aflønnes med en månedsløn på mindst 24.000 kr. inklusive pension, men eksklusive feriepenge for en 37 timers arbejdsuge.

En omstridt modregningsmodel, som har kostet chauffører store bøder, skrottes. Derudover stiller man krav om offentlige regnskaber godkendt af en revisor, og man indfører årlige stikprøvekontroller.

- Vi ønsker, at der skal være ordnede forhold blandt de transportvirksomheder, vi samarbejder med, og med de nye tiltag kommer vi til at sikre, at dem, der skulle være i tvivl om, hvorvidt der er ordnede forhold, de er det ikke længere, siger Nemlig.coms adm. direktør, Stefan Plenge, til Berlingske.

Fastholder konflikt-trussel

Tiltagene er dog langtfra nok, mener fagforbundet 3F. Lønnen er for lav, og det er ikke godt nok, at Nemlig.com kun vil lave ”overenskomstlignende” forhold.

- Det er fint, at de gør de her ting. Men vi skal have det rettet til, og vi skal have en overenskomst, siger Jan Villadsen, gruppeformand for transportgruppen i 3F.

3F fastholder derfor truslen om konflikt. Man er i gang med at kontakte hver enkelt vognmand, som samarbejder med Nemlig.com, og bede ham eller hende om at tegne overenskomst.

Nægter en vognmand dette, vil 3F varsle konflikt mod Nemlig.com og få stoppet varepakning og leveringer til lageret.

I mellemtiden har flere kommuner droppet deres samarbejde med Nemlig.com. Først var det Odense Kommune, og nu har også Albertslund Kommune fulgt trop.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.798