23948sdkhjf

Tøjbutik presset til mindstepriser - nu er sportstøjfirma idømt kæmpebøde

Sportstøjfirmaet Fusion ApS fik i fredags en bøde på 500.000 kroner ved Retten i Aalborg for at overtræde konkurrenceloven.

Firmaet var tiltalt for i 2017 at have krævet, at virksomhedens vejledende priser skulle listes som minumumspriser hos en unavngiven forhandler, der solgte Fusions mærketøj af samme navn.

Desuden er en ledende medarbejder blevet dømt for sin medvirken til overtrædelsen af konkurrencelovens forbud mod bindende videresalgspriser. Vedkommende er blevet idømt en bøde på 50.000 kr.

Specialanklager hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik) Lone Løschenkohl er tilfreds med dommen.

- Det er ulovligt at begrænse konkurrencen i Danmark, og det har virksomheden nu modtaget en bøde for at have gjort, siger hun til Ritzau.

Hun oplyser, at bindende videresalgspriser anses som værende konkurrencebegrænsende og er derfor et brud på konkurrenceloven. Lone Løschenkohl fortæller, at virksomheden havde forsøgt at presse en forhandler til at bruge de bindende priser.

Fusion ApS har nu 14 dage til at overveje, om det vil anke afgørelsen i sagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095