23948sdkhjf

Nemlig henter flere muskler ind i konflikt med kunde

I den verserende sag, der lader til at være Stefan Plenge mod verden, har hans to selskaber Nemlig.com og Intervare A/S fået på puklen for at bidrage til dårlige arbejdsforhold for lagermedarbejdere og chauffører i de to virksomheder. Derfor kalder han nu Dansk Erhverv på banen.

Senest har Københavns Kommune - på baggrund af en intern undersøgelse - beskyldt Nemlig.coms moderselskab, Intervare, for løndumping af de chauffører, der kører varer ud til omkring 2100 af kommunens svage borgere efter samme koncept som Nemlig.com.

Stefan Plenge afviser anklagen med henvisning til, at der er tale om selvstændige underleverandører til Intervare:

- Vi mener, at Københavns Kommunes CSR-enhed fejlagtigt konkluderer, at de selvstændige vognmænd, der kører for Intervare, er at betragte som ansatte hos Intervare. Det er vi naturligvis uenige i. De selvstændige vognmænd, der kører for Intervare, har egne cvr-numre og er at betragte som selvstændige erhvervsdrivende, udtaler han.

Tunge skyts på banen

Stefan Plenge er adm. direktør for begge selskaber og henter nu flere muskler ind i konflikten, som har kørt i medierne, siden Politiken i marts begyndte at skrive om kritisable forhold for medarbejderne på Nemlig.coms plukkelager i Brøndby.

Artiklerne fik Arbejdstilsynet til at gennemgå virksomheden, og tilsynet konkluderede, lige som Københavns Kommune, at der er tale om ansættelseslignende forhold, når de på papiret selvstændige chauffører kører udelukkende for Nemlig.com eller Intervare. Og altså et forhold, som virksomhedslederen er lodret uenig i.

- Den opfattelse deler vi med vores brancheorganisation, Dansk Erhverv, som vi sammen med vil sende en redegørelse til Københavns Kommunes CSR-enhed, hvor vi forklarer vores opfattelse af sagen, siger Stefan Plenge.

Dansk Erhverv bekræfter over for Berlingske, at man deler Intervare og Stefan Plenges synspunkt.

- Intervare har på et møde tirsdag morgen modtaget en rapport fra Københavns Kommune med en principiel juridisk vurdering. Dansk Erhverv er overrasket over rapportens konklusioner og er på det foreliggende grundlag ikke enig i Københavns Kommunes vurdering. Efter Dansk Erhvervs opfattelse er der tale om en almindelig samhandelsaftale med en vognmandsvirksomhed. Vi vil nu gå i dialog med Københavns Kommune om sagen, skriver Laurits Rønn, viceadministrerende direktør i Dansk Erhverv, i en e-mail til mediet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.532