23948sdkhjf

Grænsebutikker klar til genåbning: Søger 100 nye medarbejdere

Allerede lørdag kan det blive muligt for danskere igen at komme i butikkerne syd for grænsen, og hvis rejsevejledningen ændres fredag, står grænsebutikkerne i hvert fald klar.

Fleggaard har allerede genåbnet samtlige Fleggaard- og Calle-butikker i det nordtyske, og koncernen søger nu 100 nye medarbejdere til de 16 butikker. Det skriver JydskeVestkysten.

- Det skyldes, at vi har haft nogle butikker lukket, og det har betydet, at nogle af de ansatte har fundet nyt job. Det drejer sig primært om deltidsansatte og løst tilknyttede, siger Lars Mose Iversen, der er administrerende direktør for Fleggaard- og Calle-butikkerne, til mediet.

Det skyldes dermed ikke fyringer i koncernen, men at folk har fundet arbejde andetsteds i løbet af det seneste års hjemsendelser. Averteringen nu sker for at være på forkant med det rykind, man forventer kommer i løbet af sommeren.

Coronakrisen har taget hårdt på Fleggaard-koncernen, som sidste år måtte se resultatet før skat falde med næsten en fjerdedel til 378 mio. kr.

Delvis nedlukning

Butikkerne syd for grænsen har i perioder været lukket ned som følge af smittetryk og grænselukninger, men de melder klar til at tage imod kunder igen efter et særdeles svært år.

- Vi har været helt nede mellem indeks 15 og 30. Det er klart, man bliver lidt amputeret, når man ikke kan have åbent som normalt. En af vores butikker vestpå har også været lukket helt ned, fordi grænseovergangen blev lukket, siger Per Boesen, salgsdirektør i Fakta Tyskland, til Århus Stiftstidende.

Pga. rejserestriktioner har det tidligere ikke været et såkaldt "anerkendelsesværdigt formål" at tage ned at grænsehandle, og det har krævet selvisolation i ti dage på begge sider af grænsen, hvilket har umuliggjort spontane ture med traileren for købelystne danskere.

Danmark fraråder fredag formiddag fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Tyskland pga. høje smittetal og restriktioner over for danske rejsende.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078