23948sdkhjf

Nets tiltalt for brud på konkurrenceloven - Magasin og H&M blandt kunderne

Bagmandspolitiet har tiltalt Nets for at misbruge en dominerende stilling på markedet med krav om bødestraf, oplyser Bagmandspolitiet, der egentlig hedder Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik). Det er uvist, hvor stor en bøde der bliver tale om.

Ifølge Søik har Nets Denmark A/S (tidligere Teller A/S) i en årrække fra 2012 til 2016 reelt låst en række store kunders valg af indløsning af betalingskort og mobilbetalingsløsninger.

Det er blandt andet sket ved at give klækkelige rabatter, og dermed har selskabet brudt lovgivningen, mener Søik. Derfor er der rejst en tiltale for brud på konkurrenceloven.

Har givet storkunder for god rabat

Sagen handler om en række rabatter og betingelser i kontrakter til store kunder, som reelt har været medvirkende til at afskærme markedet, fordi Nets skal have anvendt såkaldte eksklusivitetsrabatter over for 14 større kunder.

Blandt kunderne nævner Bagmandspolitiet stormagasinet Magasin og tøjkæden H & M.

- Når man er en stor spiller med en meget dominerende stilling på markedet, er det meget alvorligt, hvis man misbruger den position til at gøre det sværere for nye og mindre konkurrenter at komme ind på markedet, siger specialanklager Niels Dengsø Kjærsgaard blandt andet i meddelelsen.

Han tilføjer, at det i sidste ende kan gøre det dårligere eller dyrere for kunderne.

- Vi mener, at Nets Denmark A/S har indsat nogle vilkår i kontrakterne for en række store kunder, som nærmest gør det umuligt for andre at etablere sig, og det er efter vores opfattelse ulovligt, udtaler han videre.

Afgørelse ligger flere år ude i fremtiden

Baggrunden for sagen er, at Konkurrencerådet i 2018 gav Nets et påbud om, at en række kontrakter var i strid med konkurrencereglerne. Denne afgørelse blev stadfæstet af Konkurrenceankenævnet i 2019, og sagen blev herefter anmeldt til Søik.

Nets oplyste, at virksomheden var helt uenig i Konkurrenceankenævnets afgørelse og indbragte den for Sø- og Handelsretten.

Den nye tiltale skal afgøres i en straffesag, men den ventes at skulle afvente den civile afgørelse, som verserer i Sø- og Handelsretten. Straffesagen ventes derfor først at blive afgjort om nogle år.

Nets oplyser i en kort skriftlig kommentar, at den afventer den civile sag.

- Denne tiltale relaterer sig til en igangværende sag, hvor det principielle spørgsmål fortsat ikke er afklaret, da vi afventer, at sagen behandles i Sø- og Handelsretten. Før de har haft mulighed for at tage stilling til sagen, har vi ikke yderligere kommentarer, skriver presseansvarlig i Nets Søren Winge.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078