23948sdkhjf

Opkøbt møbelkæde har kurs mod milliarden

Det er lidt af en vækstraket, Lars Larsen-familiens investeringsselskab har føjet til porteføljen.

Sofacompany, der blev grundlagt som Sofakompagniet i Korsør i 2012, har over de seneste fire år fordoblet omsætningen til 545 mio. kr. i 2020, og adm. direktør Henrik Andersen forventer, at virksomheden allerede næste år passerer milliardmilepælen.

– Det går stærkt, og vi forventer, at omsætningen for 2021 passerer 800 mio. kr. Milliardomsætning skal vi nå i 2022, absolut, udtaler direktøren til Børsen.

Henrik Andersen har siddet i direktørstolen hos Sofacompany, siden den svenske kapitalfond Procuritas  i 2017 overtog majoritetsandelen af selskabet fra stifterne, ægteparret Christian Rudolph og Cathrine Rudolph. De to beholdt dengang mindst 25 pct. af aktierne i selskabet, så med salget til Lars Larsen Group, der nu bliver eneejer, bliver Rudolph-parret forgyldt endnu engang.

Ingen af parterne har ønsket at oplyse salgsprisen, men ifølge Børsens oplysninger ligger den på lige over 1,5 mia. kr. Ifølge avisen lød prisen i 2017 på knap 400 mio. kr.

En ny strategi

Det er lidt mere end et år siden, Lars Larsen Group, der er ejet af Jysk-arvingerne Jacob og Mette Brunsborg, lancerede en ny strategi med det formål at øge investeringerne i både værdipapirer, ejendomme og virksomheder. Dermed skulle der således slås hul på den 17 mia. store formue, der i årevis har ligget så godt som uberørt hen.

Jacob Brunsborg, bestyrelsesformand i Lars Larsen Group, præsenterede i foråret visionen om, at man via investeringer på sigt skal hente et lige så stort overskud, som man i dag gør via kronjuvelen Jysk, og med Sofacompany har man altså sikret sig en virksomhed, der de seneste år har bevist sin evne til at tjene penge.

Alene sidst år voksede driftsindtjeningen (EBITDA) fra 17 til 51 mio. kr., og ifølge Børsen har de gode resultatet været med til at pumpe prisen op. Opkøbet er da også blandt de største, koncernen nogensinde har foretaget.  

– Sådan er det, når man er ude og se, hvad man godt kunne tænke sig at købe, så er det nogle gange til fuld pris, udtaler Jan Bøgh, adm. direktør i Jysk og ny bestyrelsesformand i Sofacompany, til Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11