23948sdkhjf

Wolt åbner eget supermarked og tilbyder levering på 30 minutter

De blå cykelbude med kasse på ladet er efterhånden et udbredt syn i bybilledet i landets større byer. Læsset med varer leverer de især takeaway til kunderne - og til sommer udvider Wolt med eget supermarked.

- Danskernes forbrugsmønstre ændrer sig hele tiden. Vi vil hellere prioritere tid med venner, familie og det, der betyder noget for os. Det har skabt et stort marked for takeaway og levering, og nu er vi også klar til at give danskerne superhurtig levering af dagligvarer, siger Tine Duelund Schou, kommunikationschef hos Wolt, i en pressemeddelelse.

Konceptet, der kaldes Wolt Market, skal ses som en udfordring af Nemlig.com, Coop og Salling Groups positioner på markedet og vil i første omgang blive testet i København.

1500 varenumre med lynlevering

Med Wolt Market kan brugerne klikke omkring 1.500 varenumre direkte i kurven via Wolts app. Man kan altså ikke benytte det fysiske supermarked fra gaden. Målsætningen er at kunne levere bestilte varer – hvad end det er madvarer, blomster eller noget helt tredje – på omkring 30 minutter.

Wolt Market-konceptet bliver i øjeblikket testet i Finland og Grækenland med stor succes. Her er ambitionen at etablere flere supermarkeder og få endnu flere partnere for at nå endnu flere kunder.

Wolt er tidligere blevet kritiseret af fagforeningen 3F for ikke at have tegnet overenskomst med de bude, der kører for platformen; men ifølge Wolt er der tale om selvstændige, der fra gang til gang vælger at samarbejde med Wolt. Samme argument bruger konkurrenten Nemlig.com. I butikken vil der dog komme deciderede Wolt-ansatte.

- Vi er allerede i dialog med udlejere om potentielle lejemål, og vi har indgået en overenskomst med HK Handel for vores kommende fastansatte butiksmedarbejdere, som vi nu skal ud at rekruttere, siger Tine Duelund Schou.

Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078