23948sdkhjf

7-Eleven tester svensk selvbetjeningskoncept

Conveniencekæden 7-Eleven vil i løbet af efteråret teste en ny indkøbsløsning med ubemandede butikker - et koncept, som allerede vinder udbredelse i Sverige og Norge.

- Hvis vi får den succes med ubemandede butikker, som vi håber, vil jeg tro, at der er plads til 25-30 af dem i Danmark, siger Jesper Østergaard, som er adm. direktør for Reitan Convenience Denmark, der har rettighederne til 7-Eleven i Danmark, til Finans.

Der er i forvejen 173 7-Eleven-butikker herhjemme, og vurderingen er, at der er plads til omkring 50 flere. Det skal de ubemandede butikker hjælpe med.

I vores broderlande har virksomheder som Alltimat og Lifvs lanceret samme koncept i udkantsområder, men herhjemme bliver de første to testbutikker anlagt i Storkøbenhavn.

Fælles for de ubemandede butikker er, at de har et mindre salgsareal og kun indeholder de vigtigste fornødenheder. Omkring 200 varenumre bliver der plads til, i hvad der svarer til en lille container.

Den norske koncern Reitangruppen, som ejer Reitan Convenience Denmark, præsenterede allerede sidste år det ubemandede kioskkoncept i Sverige i de områder, hvor der ikke er tilstrækkelig kundestrøm til at retfærdiggøre en bemandet butik.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.065