23948sdkhjf

Nordsjællandsk kritik af KFI rammer også kommune - lover borgermøde efter ferien

Der har længe været murren i krogene over KFI's planer med en modernisering af det nordsjællandske Nivå Centret. Købmændenes erhvervsdrivende fond fik med godkendelsen af en ny lokalplan først på året grønt lys til at rive de eksisterende bygninger ned for i stedet at etablere Nivås nye bymidte med to dagligvarebutikker, udvalgsbutikker samt beboelse. 

Alligevel er bulldozerne endnu ikke at se, og den seneste tid har både borgere og lokalpolitikere luftet deres frustration over manglende fremskridt i projektet

Sidste torsdag lavede et par af Fredensborg Kommunes lokalpolitikere et interimistisk borgermøde i Nivå Centret, som i årevis har været en regulær øjebæ på grund af forfald.

Kritik af politikerne

Der blev ifølge sn.dk også langet verbale håndmadder afsted mod politikerne, som flere borgere mener har svigtet deres ansvar i den langstrakte proces. Fredensborg Kommune står selv for en investering på knap en halv milliard kroner i det nye bymidteprojekt, og ved indgangen til centret fortæller kommunen på et reklameskilt om investeringsplanerne i 2021.

Planerne, der henvises til, er blandt andet en ny svømmehal, som bliver en del af Generationernes hus, der også vil rumme sportshaller, kulturhus, skole og plejecenter.

Arbejdet med at udfærdige en lokalplan til det projekt begynder dog først til august, hvorfor kommunens storstilede investering næppe kommer til at ske i år.

Som respons på den store interesse for byudviklingsprojektet har borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) inviteret KFI til at deltage i et borgermøde efter sommerferien. 

- De var indstillet på at afholde et nyt borgermøde efter sommerferien, så borgerne kan få mulighed for at stille spørgsmål til KFI, siger han til Sjællandske Nyheder.

Nødvendigt at opsige lejere

Borgermødet i sidste uge kom i kølvandet på et orienteringsmøde fra KFI til Fredensborg Kommunes økonomiudvalg, hvor KFI blandt andet oplyste om "om to konkrete lejesager i centret, hvor der ikke har kunnet opnås enighed om betingelserne for en flytning af butikkerne fra etape 1 til etape 2-området, hvorfor KFI nu har indledt en opsigelsessag mod disse to lejere efter erhvervslovens regler". 

I orienteringen til kommunen antyder KFI, at lejeniveauet har spillet en rolle i den sag.

"Det er samtidigt indlysende, at det ikke er nogen god forretning at have et næsten tomt center stående, hvor de tilbageværende lejere betaler nedsat husleje," står der i KFI's orienteringsbrev.

Under mødet med kommunen understregede købmandsfonden dog, at opsigelsen af de to sidste lejemål, som ikke havde ønsket at flytte, ikke er "et udtryk for, at KFI ikke ønsker de to opsagte lejere med videre i den nye Bymidte, men kan der ikke opnås enighed, er opsigelsen den eneste mulighed for, at den nye Bymidte kan realiseres".

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.205