23948sdkhjf

Ny dagligvare-app på vej til Danmark

Gorillas, en tysk app til udbringning af dagligvarer, har fart på og planlægger at slå dørene op i Danmark, skriver Fagbladet 3F.

Det fremgår af Gorillas' hjemmeside, at firmaet i øjeblikket søger medarbejdere i København, der skal stå for indtoget på det danske marked. Det er alt fra bude og vareplukkere til PR-chef og nordisk landechef. Sidstnævnte dækker over, at virksomheden i første omgang vil ind i Danmark og Norge.

Med sin lynhurtige udbringning af dagligvarer har Gorillas’ app indtaget over 12 byer i hele Europa, heriblandt Amsterdam, London og München, siden den gik i luften i maj sidste år.

På appen kan kunder bestille de 2.000 mest efterspurgte dagligvarer, som bude på el-cykler bringer ud på 10 minutter. Prisen er helt ned til 15 kr. for levering, og samtidig matcher de priserne i supermarkeder.

Samme koncept som Wolt

Et supermarked er et sted, hvor du kan handle fysisk i butikken. Men sådan bliver det ikke, når du handler hos Gorillas. Varerne bliver pakket i små varelagre placeret centralt i byen, hvor kun budene fra leveringstjenesten har adgang.

Gorillas er i øjeblikket den hurtigst voksende forretning i Europa med en markedsværdi vurderet til seks milliarder kroner.

En af konkurrenterne er den finske madleveringsplatform Wolt. I sidste uge fortalte den finske kurervirksomhed, at den også vil etablere sine egne små varelagre, såkaldte Wolt Markets, hvor Wolts medarbejdere plukker varerne og gør dem klar til budene, der leverer til døren på 30 minutter.

I modsætning til Wolt, der benytter sig af freelance-bude, der betales pr. levering, har Gorillas valgt at gå den anden vej og ansætte sine bude. I alle de lande, hvor Gorillas opererer, har budene derfor lønmodtagervilkår, og der er lagt et karriereprogram for de ansatte, skriver Gorillas på deres hjemmeside.

Fagbladet 3F har forsøgt at få en kommentar fra Gorillas til dens opstart i Danmark.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11