23948sdkhjf

Guld og glimmer blev lys i mørket: Dansk skofirma voksede næsten 400 pct. i 2020

Det unge skomærke Roccamore blev stiftet af skoelsker Frederikke Antonie Schmidt for seks år siden og er allerede et kendt mærke blandt mange kvinder, som gerne vil gå i høje hæle, der ikke føles som kinesisk fodbinding.

Stifteren er selv glad for det feminine look, og brugen af lyserøde nuancer, guld og glimmer i designene har under coronakrisen været så stort et hit, at indtjeningen voksede over 376 pct. til 3 mio. kr. Bruttofortjenesten blev næsten tredoblet til knap 10 mio. kr.

- Det er selvfølgelig fedt, men for mig er det bare tal. Det, der virkelig betyder noget, er, at kunderne kommer igen og køber nye sko hos mig. Genkøbsraten steg til 52 pct. under coronanedlukningen, og det er jeg virkelig taknemmelig for, siger Frederikke Antonie Schmidt til Finans.

Bekæmper ulighed

Hun har skabt et navn for sig selv ved også at blande sig i debatten om, hvordan vi taler om iværksætteri i Danmark. For tre år siden takkede hun nej til at præsentere prisen til Årets kvindelige iværksætter.

- Jeg synes simpelthen, det var så sexistisk, at vi skulle have en separat kategori. Det føltes som en slags medlidenhedspris. De skulle have lavet en mandlig iværksætterpris og en kvindelig iværksætterpris. I stedet var det bare "Årets iværksætter" og "Årets kvindelige iværksætter", har hun tidligere fortalt i Femina

Roccamores kendte guldsko har tidligere været omdrejningspunkt for en kampagne, hvor overskuddet fra salget af skoene gik til Mødrehjælpen. Frederikke Antonie Schmidt har også som årligt tilbagevendende begivenhed at åbne sine butikker i København, Århus og Lyngby for andre iværksættere, der derved kan nå ud til et bredere publikum.

Sidste års overskud betyder, at Roccamore til efteråret åbner sin første butik i udlandet. Til oktober åbner den 38-årige skodesigner lokaler i Oslo.

Roccamore ApS
Mio. kr. 2020 2019
Bruttofortjeneste 9,8 3,4
Resultat af primær drift 3,9 0,9
Resultat før skat 3,8 0,8
Årets resultat 3 0,6
Balancesum 14,9 8,9
Egenkapital 4,3 2,8
Antal ansatte 13 7
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157