23948sdkhjf

Ege-formand om øjeblikkeligt direktørskifte: Derfor valgte vi den variant

Det kom som lidt af en overraskelse, da Ege Carpets i Herning sidste uge udskiftede direktionen med omgående virkning.

Ud røg det mangeårige makkerpar John Vestergaard og Svend Aage Færch Nielsen, og ind kom i stedet 55-årige Rune Stephansen, der har en fortid hos den svenske køkkenkoncern Nobia.

Til Herning Folkeblad fortæller bestyrelsesformand Søren Eskildsen nu, at han sagtens kan forstå, at manøvren kan virke voldsom, men ikke desto mindre vurderer han, at det var den rigtige måde at gøre det på.

– Skal man trække sådan et plaster af hurtig eller langsomt? Jeg er med på, at den hurtige variant, vi valgte her, selvfølgelig giver noget snak, lige når det sker. På den anden side tror jeg også, at man kommer relativt hurtigt videre. Derfor var det den variant, vi valgte, og vi har lavet en aftale med John og Svend, så de også er godt stillet efterfølgende. Så jeg tænker, at det her var det, der passede bedst i situationen, udtaler Søren Eskildsen til avisen.

Havde ikke set den komme

Også den nye direktør, Rune Stephansen, medgiver, at hans pludselige indtræden på posten for nogle gav anledning til en vis usikkerhed. 

– Det hører selvfølgelig med til historien, at den her situation kom som lidt af et chok for rigtig mange. Det er klart, at det ikke er alle i organisationen, der har syntes, at det var fantastisk, og for nogle er det naturligvis forbundet med en del usikkerhed, stærke følelser og en vis frustration, udtalte han forleden til RetailNews.

I den pressemeddelelse, Ege Carpets udsendte om direktørskiftet, lød det, at den fremadrettede strategi kræver nye kompetencer. Målet er ikke mindst at udnytte det potentiale, koncernen ser i forbindelse med den forestående sammenlæging med datterselskaberne Hammer Carpets, Benzon Carpets og Carpet Company. 

I pressemeddelelsen lød det fra de to afgående direktører, at man tog bestyrelsens beslutning til efterretning og ønsker tæppekoncernen og den nye ledelse alt godt fremover, men udskiftningen kom også bag på det tidligere direktionsmakkerpar. 

Jeg havde ikke set det komme, fordi vi jo havde været arkitekterne bag den nye strategi, der er lavet. Men jeg forstår fuldt ud rationalet. Hvis du bygger et hus og har brug for en tømrer, men du har en murer, er du nødt til at skifte ud på positionen, og den er ikke ret meget længere. Personligt har jeg gode relationer til alle i bestyrelsen og har arbejdet godt sammen med dem, udtalte John Vestergaard i sidste uge til Herning Folkeblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078