23948sdkhjf

Informationsudveksling mellem tøjforhandlere var ulovlig: Hugo Boss-sag anmeldes

Det var ulovligt, da Hugo Boss delte informationer om priser, rabatter og mængder med tøjkæderne Kaufmann og Ginsborg. Det har Konkurrenceankenævnet netop afgjort.

I begge sager har ankenævnet stadfæstet Konkurrencerådets afgørelse, at virksomhedernes udveksling af blandt andet priser var i strid med konkurrencereglerne.

I den ene sag har Hugo Boss og Kaufmann udvekslet informationer om priser med videre fra januar 2014 til november 2017. Og i den anden sag har Hugo Boss og Ginsborg fra december 2014 til april 2018 tilsvarende udvekslet informationer.

Udvekslingen af information om priser, rabatter og mængder mellem de konkurrerende tøjforhandlere kan have betydet færre varer på udsalg og lavere rabatter. 

Har begrænset konkurrencen

- Når en leverandør af nogle produkter har egne butikker, er leverandøren samtidig også konkurrent til sine forhandlere af disse produkter. Den situation kræver, at virksomhederne er særligt påpasselige med, hvilke informationer de udveksler, udtaler vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Bitten Thorgaard Sørensen.

- Hugo Boss har udvekslet information med sine forhandlere, Kaufmann og Ginsborg, om blandt andet rabatter i Hugo Boss’ egne butikker. Det kunne begrænse konkurrencen horisontalt mellem butikkerne. Det, har først Konkurrencerådet og nu også Konkurrenceankenævnet vurderet, var ulovligt, fortsætter hun.

Konkurrencerådet har besluttet, at sagerne skal anmeldes til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) for en strafferetlig forfølgelse. Anmeldelsen har afventet Konkurrenceankenævnets afgørelse.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093