23948sdkhjf

Købmændene har mod på investeringer

På trods af krisen har de danske købmænd ikke mistet lysten til at investere i butikkerne, viser ny undersøgelse.
Medlemmer af De Samvirkende Købmænd (DSK) har ikke mistet modet til at investere.

Det viser en ny undersøgelse, som blev foretaget i starten af marts, hvor lidt over halvdelen af de adspurgte svarer, at de har moderniseret butikken inden for det seneste år og har planer om at bygge om, udvide eller på anden måde modernisere butikken i det kommende år.

På den anden side er der cirka en tredjedel af købmændene, der har svaret, at de ikke har investeret i butikken sidste år og ikke har planer om at gøre det i det kommende år.

Finansiering ikke længere største problem
- I betragtning af den vigende omsætning på dagligvarer, den politiske usikkerhed om planloven og den uafklarede situation om den fremtidige struktur i købmændenes bagland, er det et opmuntrende resultat - og endnu mere opmuntrende i betragtning af, at der i undersøgelsen er en overrepræsentation af mindre købmænd fra det jyske område. Heller ikke de har mistet troen på fremtiden, siger DSK's administrerende direktør John Wagner.

Netop de politiske forhold er en afgørende faktor for investeringslysten, viser undersøgelsen. Således svarer 2/3 af de adspurgte, at det mest afgørende er, at der ikke kommer politiske reguleringer, som vil betyde øgede omkostninger og faldende omsætning.

Dermed har frygten for politiske reguleringer som skatter og afgifter overhalet finansieringsproblemer som den mest bekymrende faktor i forhold til investeringer.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.101