23948sdkhjf

100 job i fare på flødebollefabrik

Flødebollefabrikken Samba flytter produktionen fra Skanderborg til Tyskland, hvis regeringen gennemfører planerne om en ny sukkerafgift fra 2013.
100 job er i fare hos flødebollefabrikken Samba, som rykker produktionen fra Skanderborg til Tyskland, hvis regeringen gennemfører de nuværende planer om en sukkerafgift fra årsskiftet.

- Det er ikke en trussel, men en simpel konstatering, siger Esben Karstensen, administrerende direktør, til P4 Østjylland.

Samba – der siden 1988 er blevet fremstillet på Elvirasminde i Skanderborg – har allerede fyret 16 medarbejdere som følge af de nuværende fedt- og sukkerafgifter, som har gjort en bakke med 12 flødeboller 10 kroner dyrere.

Det har bevirket, at salget på hjemmemarkedet er faldet med 20 procent, mens Samba oplever et stigende salg på eksportmarkederne.

Ifølge dr.dk er 10 ansatte på slikfabrikken Carletti i Skødstrup blevet fyret på grund af afgifterne.

En rapport, som konsulentvirksomheden Damvad har udarbejdet for fødevareproducenten Beauvais, konkluderer, at den planlagte sukkerafgift vil koste op mod 1.000 job i detailhandlen og fødevareindustrien.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078