23948sdkhjf

Op mod hver anden dansker takker ja til frasorteret grønt

Næsten halvdelen af danskerne er indstillede på at købe frasorterede produkter i supermarkedet. Det viser en undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad.

- Grimme grøntsager og andre ukurante madvarer har brug for mere kærlighed.

Det siger stifter af og bestyrelsesformand i Stop Spild Af Mad, Selina Juul, i en pressemeddelelse fra forbrugerbevægelsen.

Helt præcist svarer 12 procent "ja" til, at de er tilbøjelige til at købe "grimme grøntsager, frugt og eller andre frasorterede produkter i supermarkedet".

35 procent svarer "ja, men til en reduceret pris".

- Vores nye undersøgelse tyder på, at danskerne bliver stedse mere positive stemt overfor de uperfekte størrelser på butikshylderne.

- Og det er noget, som var nærmest utænkeligt, dengang jeg startede Stop Spild Af Mad, siger Selina Juul.

16 procent svarer "måske", mens 34 procent svarer "nej". Tre procent svarer "ved ikke".

Stop Spild Af Mad blev stiftet i 2008 og kæmper mod madspild.

Forbrugerbevægelsen arbejder sammen med Danmarks største fødevareproducenter på at indføre "grimme grøntsager og andre ukurante og frasorterede madvarer på butikshylderne", fremgår det i pressemeddelelsen.

Her lyder det også, at de nyeste tal fra Miljøstyrelsen viser, at der hvert år i Danmark går 814.000 ton mad til spilde fra jord til bord. Fødevareindustrien står for den største del - 385.000 ton madspild årligt.

Undersøgelsen er udført i perioden 15. til 22. februar og lanceres i forbindelse med forbrugerbevægelsens 13 års fødselsdag.

Den er repræsentativ, og 1026 personer har deltaget.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112