23948sdkhjf

Coop stopper salg af ål

Meldingen om, at Coop ikke længere vil indkøbe og videresælge ål vækker undren hos Royal Danish Fish.
Coop stopper salget af ål.

- Årsagen til at vi fjerner ål fra vores butikker er, at ålen er truet, og der fortsat er et kraftigt pres på den bestand, der er tilbage. Samtidig mangler vi bedre beviser for, at de ål, vi sælger, kan produceres mere bæredygtigt, siger CSR-chef Katrine Milman, Coop.

Ikke skadeligt for bestanden
Den udmelding vækker dog undren hos Royal Danish Fish, som afsætter 30 % af sine ål til netop Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma.

Direktør Mogens Mathiasen mener nemlig ikke, det er skadende for bestanden af ål, at virksomheden fanger, opfeder og siden udsætter ål hvert år.

- Vi "låner" seks millioner glasål og sætter to millioner tilbage, når de er blevet større, siger Mogens Mathiasen til Nordjyske med en tilføjelse om, at cirka 1,4 millioner af disse overlever.

Hvis ålene i stedet var blevet i naturen, ville kun 120.000 overleve, siger han med henvisning til den britiske åleekspert Christopher Moriarty.

Royal Danish Fish-direktøren understreger, at man også i år vil udsætte de to millioner ål i naturen som planlagt, men herefter kan det altså være slut, hvis Coop fastholder kædens ålestop.

Coop åbner dør på klem
Dansk Supermarked droppede nemlig salget af ål helt tilbage i 2007, så med Coops tilbagetrækning er kundegrundlaget herhjemme ved at være spinkelt.

Fra Coops side åbner CSR-chefen dog en dør på klem for, at der atter kan komme ål på hylderne.

- Vi vil også fremover nøje følge de forsøg, der laves for at skabe en bæredygtig åleproduktion. Når det lykkes at skabe en produktion, der ikke truer den samlede bestand, er vi parate til at tage ål tilbage i butikkerne – men ikke før, siger Katrine Milman.
Kommenter artiklen

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.146