23948sdkhjf

H2O er på vej tilbage i form: Skal være mere end bare badesandaler

Efter at mode- og sportsbrandet H2O oplevede stor succes i 80'erne og 90'erne gik de tilbage i 00'erne. Fra at have konkurreret med internationale mærker som Adidas og Nike forsvandt mærket fra scenen, og efterhånden var det kun deres velkendte badesandaler, som stadig var populære.

Men i 2012 kom der nye ejere til, og her var planen, at H2O igen skulle være mere end badetøfler. Og så skulle der være et øget fokus på bæredygtighed.

Det skriver Aarhus Stiftstidende.

Skal være klimavenlige

Det nye fokus på bæredygtighed og klimavenlighed indebærer blandt andet, at det meste af H2Os tøj produceres i Europa, og kun i få tilfælde i Asien. Det gør transporten kortere, og dermed også drivhusgasudledningen mindre.

Ligeledes har de for eksempel heller i fri returfragt på deres hjemmeside. For selvom folk kan finde på at bestille en t-shirt i flere størrelser og så sende de, der ikke passer, hjem, så er det ikke godt for klimaet.

Samtidigt fortæller medejer og daglig direktør, Christian Trads, at det også gavner de fysiske butikker, at kunderne så bliver nødt til at komme ned i gågaderne, hvis de vil prøve størrelsen.

Vokser kontrolleret

For tiden har H2O 13 ansatte på kontoret i Aarhus. Selvom det ikke er meget i forhold til de glade dage i 80'erne og 90'erne, så er folkene bag godt tilfredse.

- Vi vokser i et kontrolleret tempo. Vi har ikke nødvendigvis en ambition om at blive så store, som vi var engang. Tingene skal gøres ordentligt - og gerne bæredygtigt. Trykte annoncer har vi helt droppet, da vi også mener, det er uhensigtsmæssigt i forhold til at tage klimadebatten alvorligt, siger Christian Trads til Aarhus Stiftstidende.

At tage klimadebatten alvorligt indebærer for Christian Trads også, at H2O på egen hjemmeside sender brugerne videre til genbrugssiden Trendsales. På den måde kan kunderne købe en god men brugt vare og på den måde spare den klimabelastning, der ellers ville være ved at købe et nyt stykke tøj.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.117