23948sdkhjf

Coop angriber stor købmands-fusion

I en lynaktion forsøger Coop at snuppe købmandsbutikker for næsen af ny stor udenlandsk konkurrent.
Mens den norske dagligvaregigant NorgesGruppen er tæt på et opkøb i Danmarks tredjestørste dagligvarevirksomhed Dagrofa, går Coop efter at sikre sig så mange butikker som muligt fra Dagrofa-tilknyttede kæder som SuperBest og Spar i en målrettet aktion, før handelen falder helt på plads.

I slutningen af påsken har Coop udsendt en direkte opfordring til omkring 300 selvstændige købmænd i Spar og SuperBest om at sælge deres butikker.

Dansk Handelsblad er kommet i besiddelse af en mail fra Coop Danmark, hvor købmændene bliver indbudt til en "drøftelse om netop din købmandsbutik".

På fire møder rundt om i landet sidst i april har Coop lagt op til hurtige handler med købmænd, der skulle føle sig fristet til at sælge i en uafklaret situation, hvor krise-forbruget samtidig plager branchen.

Administrerende direktør i Spar Danmark, Michael Østergård (foto), er ikke begejstret for konkurrentens strandhugst, men forstår den.

– Det er vi naturligvis ikke glade for. Men set ud fra Coops synspunkt er det folk med virkelyst, kræfter og evner til at tage kampen op, de kommer op mod, hvis NorgesGruppen køber, siger han.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.288