23948sdkhjf

Netto får mere bæredygtig levering

Med en ny plan for transporten af Nettos varer kan Salling Group spare 1400 tons CO2 om året. Det svarer til 22 procent af Nettos udledning fra varelevering.

Besparelsen kommer efter KP Logistik, der fragter Nettos varer på Sjælland, i løbet af efteråret har udskiftet 24 af deres almindelige lastbiler til biogasdrevne af slagsen.

Hos Salling Group er man glad for, at KP Logistik har valgt en mere bæredygtig transportløsning.

- Kloden og klimaet er ligeglad med, hvor i vores værdikæde CO2-udledningen kommer fra. Vi er nødt til at tage ansvar hele vejen fra jord til bord, og derfor arbejder både Netto og resten af Salling Group tættere og tættere sammen med alle vores leverandører om at nedbringe den samlede CO2-udledning fra dagligvarehandlen.

- Vi er derfor både stolte og glade, når gode samarbejdspartnere som KP Logistik på denne måde tager ansvar og går forrest i den grønne omstilling, siger Salling Groups logistikdirektør, Nicolai Gradman.

Også på andre punkter har Salling Group forsøgt at begrænse klimaaftrykket ved deres transport. De hjemtog tidligere på året leveringen af brød til sine mere end 600 butikker på tværs af Netto, Føtex og Bilka, hvilket har reduceret antallet af brødtransportkørsler fra 80.000 til 40.000 om året, og der er flere initiativer i sigte.

- Smartere logistik og grønnere transportløsninger er centrale indsatsområder, og vi arbejder hårdt på at skubbe til både udviklingen og implementeringen af nye teknologier, der sammen med vores leverandører vil gøre os i stand til at tage nogle store skridt til gavn for klimaet og vores fælles fremtid, siger Nicolai Gradman.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14