23948sdkhjf

Rema 1000s nye lager bliver med solceller på taget

Det kommende Rema 1000-højvarelager i Horsens er i øjeblikket under konstruktion, og her skal de have et enormt solcelleanlæg på taget.

Selskabet installerer i øjeblikket 19.300 kvadratmeter solceller fordelt på to bygninger. Det svarer til tre fodboldbaner.

På det 35 meter høje tørvarelager (i daglig tale højvarelageret, red.) etableres ca. 7.300 solceller, hvilket svarer til 15.800 kvadratmeter solceller. På bygningen ved siden af højvarelageret, der huser returterminalen, etableres der ca. 1.650 solceller, hvilket svaret til ca. 3.500 kvadratmeter solceller.

Dermed bliver anlægget blandt de største tagbaserede solenergianlæg i Danmark.

Fuldautomatisk lager

Solcelleanlægget forventes at producere 3.650 MWh om året, hvilket er nok til at dække elforbruget i 800 danske husstande. Dog er det kun en lille del af forbruget på matriklen i Horsens, der dækkes af det nye anlæg. 

- Selvom det er et stort anlæg, så overstiger vores samlede produktion og dermed vores elforbrug på matriklen stadig anlæggets formåen, siger Jonas Schrøder, kommunikationschef hos Rema 1000.

Det skyldes kort og godt, at matriklen huser ikke blot det kommende højautomatiserede lager, men også de nuværende lagerbygninger, som bliver koblet sammen med det nye lager, en returterminal for plastkasser og andet fra butikkerne samt hele Rema 1000s danske administration.

- Særligt højlageret bruger strøm, da det er fuldautomatisk robotstyret, siger Jonas Schrøder.

Økonomien trækker

Når de danske virksomheder i stadig større grad investerer i de store tagbaserede solcelleanlæg er det selvfølgelig for at støtte op om den grønne omstilling. Men økonomien spiller også en væsentlig rolle. 

Det er nemlig blevet billigere og billigere at sætte solceller op over de seneste år. 

Derfor overvejer Rema 1000 også at opstille yderligere solceller, så man bliver endnu mere selvforsynende med strøm på Marsallé 32.

- Vi overvejer i øjeblikket at også vores eksisterende lagerbygninger skal have solceller på – så bliver det omkring en fordobling af kapaciteten, for kigger man på tilbagebetalingstiden, giver det god mening. Samtidig giver det en god risikodækning i forhold til de stigende elpriser, der tales så meget om i øjeblikket, siger Jonas Schrøder.

Højvarelageret i Horsens står færdigt næste år. Dog idriftsættes solcellerne allerede omkring årsskiftet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109