23948sdkhjf

Salget falder i danske butikker

For tredje måned i træk falder salget i de danske butikker.

Det drejer sig primært om varer i det, som Danmarks Statistik kategoriserer som 'andre forbrugsvarer', altså elektronik og andet til hjemmet.

Det er dog ikke noget stort fald, da der er tale om et fald i salget på 0,4 procent fra juli til august.

Det skriver Berlingske.

En del af forklaringen på faldet, der altså har stået på i tre måneder, kan være, at folk nu ikke ælngere i samme grad bruger penge på materielle goder til hjemmet som under corona, men i stedet lægger penge i restaurationslivet.

- Efter genåbningen bruger vi flere penge i servicesektoren, og det koster på omsætningen i butikkerne. Vi venter, at det er en tendens, der vil fortsætte, selv om en tilbagevenden til mere normale forbrugsmønstre kan fortsætte i en rum tid endnu, siger Mathias Dollerup Sproegel, der er makroanalytiker i Sydbank, til avisen.

Der bliver dog også peget på, at selvom der er et lille fald, så er forbruget stadig højt.

- Der kører fortsat imponerende mange varer gennem kasseapparaterne i detailbutikkerne. Det er en intens købelyst, som danskerne stadig viser, og vi ved, at danskerne samtidig er købestærke med mange penge hobet op på bankkontoen, siger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, til Berlingske.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125