23948sdkhjf

Coop åbner op for selvbetjening i ydertimerne

For nyligt åbnede Nærkøb sin første ubemandede butik. En såkaldt satellitbutik i Faxe, der er indrettet i en 40-fods-container.

Nu går Coop i Nærkøbs fodspor, men med en 'rigtig' ubemandet butik. Der er tale om Dagli'Brugsen i Sengeløse på Sjælland, der er åbent som normalt fra 7 til 21. Men fra 5 til 7 om morgenen og 21 til 22 om aftenen vil der ikke være personale på arbejde, og så skal kunderne betjene sig selv.

Tanken med den selvbetjente butik - som man hos Coop håber at kunne udbrede til flere af kædens butikker på sigt - er, at man vil kunne give butikker ekstra omsætning uden ekstra omkostninger. Især i de mange Dagli'Brugser, der ligger i mere tyndt befolkede områder.

- I Dagli´Brugsens nye strategi er et centralt element, at vi skal bidrage til, at lokalsamfundet er et godt sted at bo. Denne nye digitale mulighed er en af måderne.

- Vi har mange butikker i Dagli´Brugsen, der ligger i mange lokalsamfund med langt til nærmeste anden indkøbsmulighed. Med denne model kan medlemmerne lige smutte forbi butikken og hente mælk, pålæg og andre fornødenheder, som de står og mangler efter lukketid eller tidligt om morgenen, før vi normalt ville åbne, siger kædedirektør for Dagli-Brugsen, Maria Beck-Tange.

I Dagli'Brugsen i Sengeløse er selvbetjeningen i ydertimerne fortsat en forsøgsordning, men ifølge Maria Beck-Tange vil man samle erfaringer og på sigt tilbyde servicen i andre butikker.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.188