23948sdkhjf

Lidl indvier nyt stort lager

Med planer om at blive en endnu større spiller på dagligvareområdet har Lidl nu åbnet et nyt lager i Køge.

Det nye 6.400 m2 lagertårn i 30 meters højde har en kapacitet på knap 19.000 paller. Med udvidelsen til det allerede 40.000 m2 store logistikcenter har Lidl Danmark nu fordoblet sin lagerkapacitet øst for Storebælt. Og det er en del af planen om at udvide butiksnettet især på Sjælland.

- Lidl er i vækst i Danmark, og med vores nye højlager har vi nu fremtidssikret vores lagerkapacitet og logistik, som kan understøtte vores planer om at åbne cirka 60 nye Lidl-butikker i hovedstadsområdet over den næste årrække. Lageret skal sikre, at vi fortsat kan have en høj leveringssikkerhed og distribuere kvalitetsprodukter til lave Lidl-priser til både nuværende og kommende butikker, siger adm. direktør i Lidl Danmark, Jens Stratmann, i en pressemeddelelse.

Højteknogiske løsninger

Investeringen i det nye lager løber sig op i et ikke yderigere specificeret trecifret millionbeløb og har en række moderne teknogiske funktioner.

Pallerne håndteres af otte førerløse kraner og omfatter også et halvautomatisk plukkesystem og et fuldt automatiseret pallehøjlager.

Det har samtidigt været en topprioritet for Lidl at skabe et endnu bedre arbejdsmiljø for medarbejderne, der kommer til at arbejde ved arbejdsstationer, der fritager medarbejderne for næsten alle manuelle løft og dermed skal forebygge nedslidning.

- Vi vil gerne skabe en attraktiv arbejdsplads og endnu bedre arbejdsforhold for vores medarbejdere på lageret. Det har fået os til at investere og udvikle nye arbejdsstationer i samarbejde med medarbejderrepræsentanter og samarbejdspartnere. Det er blevet til en fremragende løsning, hvor vi med anvendelse af ny teknologi eliminerer næsten alle tunge og manuelle løft i arbejdsdagen. Vores forhåbning er at skabe bedre trivsel og forebygge de ansatte mod nedslidning, så Lidl bliver en endnu bedre arbejdsplads, siger Anders Frydendahl, direktør for salg og logistik hos Lidl Danmark.

Lidl har også gjort brug af den nyeste teknologi i forhold til energirigtige løsninger i det nye lagertårn.

Dagslysregulering og LED-belysning reducerer energiforbruget med 53 procent i forhold til traditionel belysning, og lagerets køleanlæg gør brug af ”frikøl”, som sparer 27 ton CO2 om året i forhold til almindelige køleanlæg. Solceller dækker ca. 30 procent. af energibehovet i administrationsbygningen, ligesom anvendelse af fjernvarme i stedet for naturgas reducerer CO2-udspillet med ca. 36 procent.

Læs mere om: Lidl
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.469