23948sdkhjf

Brancheorganisation vil have erstatning hvis mundbindskrav bliver til virkelighed

Regeringens forslag om at genindføre mundbind i butikkerne møder ikke umiddelbart stor opbakning.

Hos Dansk Erhvervs underafdeling Dansk Detail mener direktør Nikolai Klausen, at det vil have store konsekvenser for den fysiske detailhandel.

- Det er klart, at det kan sætte sig i omsætningen i de fysiske butikker, hvis man skal bære mundbind. Det kan godt komme til at koste 15-20 procent, hvis det er slemt, siger Nikolai Klausen og henviser til, at det var de tal, som omsætningen faldt med, da der i første omgang blev indført mundbindskrav i detailhandlen i fjor.

Han understreger dog også, at de ikke er mod at passe godt på, så smitten ikke eskalerer yderligere og medfører større restriktioner, og derfor er de som udgangspunkt ikke imod det nye forslag om mundbindspåbud.

- Det skal være trygt og sikkert at handle, men vi vil bare gerne gøre opmærksom på, at det altså har nogle konsekvenser, siger han.

Derfor opfordrer han til, at der bliver kigget på kompensation til de berørte dele af detailhandlen, hvis forslaget bliver til virkelighed.

- Det kunne være på baggrund af hvor meget fald der kommer i omsætning, men det er klart, at der også kommer til at være nogle diskussioner om hvorvidt det skyldes mundbind eller andre faktorer, siger Nikolai Klausen, der håber at få nogle af Folketingets erhvervsordførere på banen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.109