23948sdkhjf

Endnu ingen afklaring på om butiksansatte skal bære mundbind

Torsdag aften kom politikerne til enighed om, at der fra mandag skal bæres mundbind i detailhandlen.

Et af diskussionspunkterne op til har gået på, om de butiksansatte også skulle omfattes af kravet.

Men det skal de i første omgang ikke, for parterne kunne ikke blive enige.

- Da der jo for de ansatte også kan være krav om coronapas, så bliver vi nødt til at finde en balancegang mellem coronapas og mundbind, siger formand for Epidemiudvalget, Stinus Lindgren (RV).

Tidligere har HK Handel været ude at sige, at de mener, de ansatte skal fritages for kravet om mundbind, og nu kommer også Dansk Detail på banen.

Direktør Nikolai Klausen fortæller, at de som udgangspunkt bakker op om regeringens tiltag for at stoppe smittespredningen. Han mener dog, at der i forvejen er meget, der kan sætte en stopper for smitte mellem kunder og ansatte.

Han peger på, at kombinationen af af at virksomhederne kan kræve coronapas af deres ansatte og at kunder skal bære mundbind, må være nok til at stoppe smitten.

- Folk spritter af, bærer mundbind og de ansatte har coronapas. Hvad mere skal man gøre?, spørger Nikolai Klausen, der uddyber, at det også vil være gavnligt for detailhandlen at medarbejderne ikke skal bære mundbind, fordi det for kunderne vil gøre indkøbsoplevelsen mere normal.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125