23948sdkhjf

Frankrig bandlyser markedsplads med blakket ry - Dansk Erhverv kalder det "uhyre interessant"

Kort før Black Friday pålagde det franske finansministerium Google og andre søgemaskiner at fjerne den kinesisk-amerikanske markedsplads Wish.com for de franske forbrugere.

Baggrunden var, at man mente, at Wish og lignende digitale markedspladser føler sig hævet over loven, blandt andet ved at sælge produkter, der ikke er godkendt af EU.

Det skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Blandt andet var de franske myndigheder kommet frem til, at 95 procent af undersøgte produkter indenfor legetøj og elektronik ikke levede op til europæiske krav, mens danske undersøgelser, blandt andet fra Dansk Erhverv, indtil videre peger på et lignende billede.

Der blev også lagt op til, at fjernelsen kan blive efterfulgt at et totalt forbud mod at sælge i Frankrig, hvis ikke Wish efterlever kravene om at fjerne og tilbagekalde farlige produkter fra markedspladsen.

De franske tiltag kalder chefkonsulent hos Dansk Erhverv, Betina Schiønning, "uhyre interessant".

- Hos Dansk Erhverv har vi længe peget på problemet og arbejdet på at få det løst via ægte ansvar for onlinemarkedspladser, der optræder som digitale importører gennem kommende europæisk lovgivning. For  - som Frankrig også er opmærksomme på - er man "ikke hævet over lovgivningen, fordi man er eller kalder sig “digital”. Vi har samtidig bakket op om de danske initiativer om blokering ved gentagende formidling af farlige varer. Men det er først nu, at vi ser en anden medlemsstat tage dette afgørende skridt, udtaler Betina Schiønning i pressemeddelelsen.  

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078