23948sdkhjf

Nordjysk Bilka i høring: Coop er utilfreds

Det er ikke småpenge, der vil blive lagt i et kommende Bilka-Food i Hjørring. Planen er, at det nuværende A-Z, der er nonfood afdelingen af Bilka, suppleres med en dagligvareforretning på 3100 kvadratmeter, som placeres i en selvstændig bygning ved siden af.

Der er nu lavet en lokalplan og et kommuneplantillæg , som baner vej for den nye forretning på A. F Heidemanns Vej, samt en konsekvensrapport fra Cowi, der bl.a. beskriver indvirkningen på trafik og konsekvenserne for den øvrige dagligvarehandel i Hjørring, omegnsbyer og nabokommuner. Planerne er endnu ikke endelig vedtaget, men et enigt teknik og miljøudvalg i Hjørring Kommune har besluttet, at lokalplanen skal sendes i høring i otte uger, før den endelige beslutning bliver truffet.

Det skriver Nordjyske.

En undersøgelse fra Cowi har vist, at størstedelen af Bilkas omsætning vil blive hentet i de øvrige dagligvarebutikker i Hjørring by, mens 14 procent vil hentes i oplandet.

I den fordebatten før den offentlige høring har både Coop og DSK været utilfredse med projektet.

Coop's indsigelse går især på, at en Bilka vil betyde butiksdød blandt de øvrige dagligvarebutikker i Hjørring, da der i forvejen er en dagligvare-dækning på 120 procent, hvilket bygger på en analyse på 2012, skriver Nordjyske.

De Samvirkende Købmænd fremfører, at Bilka i realiteten vil komme til at fremstå som ét stort hypermarked, selvom der bliver tale om to bygninger med separate indgange. Lovgivningen tillader ikke hypermarkeder.

- Alene det forhold, at dagligvarebutikken etableres som en Bilka vil medføre, at de to bygninger i kombination vil blive opfattet som et hypermarked, siger underdirektør i De Samvirkende Købmænd, Jytte Tandrup, til avisen.

Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188