23948sdkhjf

Kompensation til branchen på plads: - Et julelys i en mørk tid

Lørdag aften indgik et bredt flertal af Folketingets partier en politisk aftale om kompensation som følge af de nyeste restriktioner og en aftale om genåbning af kompensationsordninger på kulturområdet. Aftalen giver blandt andet mulighed for, at man frivilligt kan lukke ned med kompensation, hvis man bliver ramt af begrænsninger som følge om restriktionerne.

Desuden indeholder aftalen nye kompensationsperioder, der også bliver aktuelle for detailhandlen, der blandt andet også bliver ramt, når der igen skal være arealkrav i butikkerne, mens der ikke længere må sælges alkohol når klokken slår 22.

Derfor er kompensationen også på sin plads, mener man hos Dansk Erhverv.

- Der er ikke noget, som virksomhederne hellere vil, end at kunne holde åbent som normalt. Mange af de restriktionsramte virksomheder har absolut højsæson i december måned, og vi kunne tydeligt mærke skuffelsen hos mange, da de nye restriktioner blev meldt ud. Vi kvitterer så for, at kompensationsaftalen er kommet hurtigt på plads, og fremadrettet er det vigtigste overhovedet, at restriktioner bliver hævet lige så snart, det er forsvarligt og dermed muligt, siger Morten Langager, direktør i Dansk Erhverv.

Det er de hos Dansk Industri også enige i, hvor politisk direktør Emil Fanikke Kiær kalder kompensationen for "et julelys i en ellers mørk nedlukningstid".

- Det er både helt centralt og ret og rimeligt, at virksomheder som rammes af arealkrav eller begrænsede åbningstider kan vælge at gå i dvale og lukke midlertidigt ned, hvis det giver mere økonomisk mening end at drive virksomheden videre med nedlukningslænker om benene. Det må og skal altid være op til den enkelte virksomhedsejer at bestemme, hvad der giver bedst økonomisk mening, når det offentlige så kraftigt griber ind i forretningen, som tilfældet nu er, siger Emil Fannikke Kiær.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125