23948sdkhjf

Så omfattende er grænsehandlen

Skat erkender nu, at man over en årrække konsekvent har undervurderet den mængde af øl og læskedrikke, danskerne hvert år køber syd for grænsen.
Bryggeriforeningens medlemmer solgte sidste år 181 millioner liter øl og 220 millioner liter sodavand til butikkerne syd for den danske grænse.

Det viser nye tal fra revisionskoncernen Deloitte, som står i skærende kontrast til de hidtidige estimater fra Skat, der så sent som i 2009 opgjorde det danske forbrug til 85 millioner liter øl og 100 millioner liter læskedrikke.

Hver fjerde øl er fra grænsen
- Vores tal for grænsehandlen med øl og sodavand har nok i en årrække været for lave. Salget ligger måske op mod 50 pct. højere end vores tal fra 2009. Det skyldes primært, at vores skøn for den illegale handel har været for lav, erkender chefkonsulent Tor Christensen, Skat, over for Jyllands-Posten.

Han understreger samtidig, at tallene fra Bryggeriforeningen skal renses for salget til svenskere. Ifølge Jyllands-Posten har analyseinstituttet ACNielsen tidligere anslået, at den svenske handel af øl ved den dansk/tyske grænse ligger på omkring 40 millioner liter årligt.

Dermed køber danskerne stadig 141 millioner liter øl syd for grænsen årligt, svarende til cirka hver fjerde øl, der drikkes i Danmark.

En politisk beslutning
Og når det kommer til salget af sodavand, kan svenskerne ikke være en del af forklaringen, skriver avisen, da priserne på sodavand er stort set de samme i Sverige som Tyskland.

- Vi kører vores varer ned til grænsen, hvorefter danskerne kører dem hjem igen. Men det er jo en politisk beslutning, siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen, Carlsberg, om processen.

- Disse tal er endnu værre end det, vi selv har været ude at melde. Det er grotesk, at man nærmest flytter en hel varekategori og tusindvis af arbejdspladser syd for grænsen. Der er vel knapt 50 grænsebutikker, og de sælger lige så meget øl, som vi gør i vores 1200 butikker, siger informationsdirektør Jens Juul Nielsen, Coop.
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.407