23948sdkhjf

Nye EU-regler betyder store ændringer i tilbudsmarkedsføring

En ny bestemmelse i EU træder i kraft fra 28. maj, og her er der lagt op til store ændringer for detailhandlen herhjemme.

Der bliver nemlig sat nye grænser for, hvordan normalprisen på en vare vil udregnes. I dag kigger man seks uger - 42 dage - tilbage og ser den laveste pris i perioden for at udregne en normalpris på en vare, som man nu sælger til tilbudspris.

Med ændringen vil dette blive lavet om til 30 dage, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Erhverv.

En anden og mere markant detalje er dog, at man i dag godt kan have kortvarige prisnedsættelser i perioden på 42 dage, uden det går ud over fastsættelsen af normalprisen.

Det vil sige, at man eksempelvis godt kan sætte en vare ned i pris til Black Friday, men stadig skilte med den egentlige normalpris, når man har varen på tilbud igen, inden for 42 dage.

Korte prisfald tælles med

Men med ændringen vil alle prisfald i perioden på 30 dage tælles med.

Det vil sige, at med de nye regler vil selv kortvarige kampagner få betydning for normalprisen, også selv om kampagnen vedrører samtlige produkter, dele af dit produktsortiment eller bestemte produktkategorier.

Hvis man på Black Friday har med 25 procent rabat på alle produkter, så vil den nedsatte pris fungere som normalprisen de næste 30 dage og hvis du i forbindelse med julen vil annoncere med spar-budskaber, vil du skulle bruge Black Friday prisen som udgangspunkt for besparelserne.

Der er dog undtagelser i bestemmelsen.

For varer som må forventes at blive forringet eller forældet hurtigt, vil referenceperioden kun være på 14 dage. Det er dog vigtigt at understrege, at hvor der i dag gælder en kortere frist for dagligvarer, så vil det fra 22. maj 2022 ikke være alle dagligvarer, der omfattes af den nye frist på 14 dage. Det vil alene være varer, der reelt har en meget kort holdbarhed. Det kan for eksempel være fersk kød eller fisk, visse mejeriprodukter eller afskårne blomster.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172