23948sdkhjf

"Et år med kaos og rock n' roll": Her er tendenserne i e-handlen efter 2021

I en ny rapport har prissammenligningssiden Pricerunner opgjort de største trends for 2021, der var et år præget af corona, fragtvanskeligheder og vareknaphed.

Ifølge Pricerunner er det især elektronik-produkter, som detailhandlen har haft svært ved at skaffe hjem, og det skyldes i høj grad manglen på computerchips, som er et vigtigt komponent i megen elektronik. 

Mens der - udover manglen på komponenter - også har været problemer med at få leveret varer, så mener forbrugeranalytiker hos Pricerunner, Katrine Barslev, at det kan betyde nye mønstre i lagerføringen hos forhandlerne.

- Vi har set mange e-handlere udtale, at de vil prioritere at få større overblik over hele kæden. EU vil bygge fabrikker for microchips, og mange danske virksomheder bygger store lagerhaller og varecentraler for at have styr på levering og lagerstatus. Det rykker ved den globale magtbalance,og kan også betyde højere priser på de varer, som bliver produceret i EU, men til gengæld et mere stabilt udbud, siger Katrine Barslev der kalder året for "et år med kaos og rock n' roll".

Pricerunner opgør ligeledes de mest populære varer hos siden baseret på flest søgninger.

Her er det også elektronikken, der er topscorer, idet Sonys Playstation 5 topper listen, mens en række Apple-produkter og Microsofts Xbox også er i top 10.

Nye trends

Katrine Barslev kigger også fremad og spår om dette års trends, og her ligger et fokus på kundeoplevelsen som noget, man skal være opmærksom på.

Det kan blandt andet imødekommes ved liveshopping, som er blevet mere og mere populært det seneste år.

- Den nærhed, faglighed og oplevelse, der ligger i liveshopping, er unik og kan redefinere måden, vi shopper på til gavn for de lokale butikker. Det handler om at skabe en oplevelse af nærhed og personlighed, og netop derfor oplever e-handelsbutikker så stor succes med liveshopping. Det bliver meget interessant at følge i 2022, siger Katrine Barslev.

Hun peger ligeledes på, at enkelthed vil være en vigtig faktor.

- Vi orker ikke at sidde og udfylde for mange formularer, vi vil have en friktionsfri handel. Det næste køb skal blot være et klik borte. Enkelheden gælder også for levering af vores varer. Fragt behøver ikke nødvendigvis være gratis, men vi vil have flere valgmuligheder, så vi kan tilgodese miljøet eller få varen med ekspres, hvis vi ønsker det, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.115