23948sdkhjf

Jysk-familien slår alle rekorder

Lars Larsen Group har torsdag formiddag præsenteret nøgletallene for et veloverstået 2020/21, og endnu engang er der sat rekorder på top og bund.

Med et resultat på hele 6,5 mia. kr. før skat øgede Jysk-familiens investeringsselskab indtjeningen med 55 pct., mens omsætningen blev løftet små ti pct. til 39 mia. kr.

– Det seneste regnskabsår har været en dynamisk periode, hvor det for os har været afgørende at holde fokus på at kunne omstille os hurtigt uden at miste fokus på målet om at skabe værdi på lang sigt  siger adm. direktør Jesper Lund i en pressemeddelelse.

 Medvind i alle ben

Overfor Finans peger direktøren på, at en række af selskabets virksomheder har været præget af gunstigt salg under coronaen, og mens det fortsat er Jysk, der genererer langt det største overskud, er indtjeningen i Lars Larsen Groups andre selskaber også steget markant fra 64 til 393 mio. kr.

Også på investeringsfronten har der været medvind. Her er overskuddet vokset fra 449 mio. til 1,6 mia. kr.

– Specielt overskuddet af investeringsaktiviteterne er positivt påvirket af den generelle udvikling af værdien af børsnoterede aktier i seneste regnskabsår, forklarer Jesper Lund.

Har investeret tungt

Koncernen har da også investeret tungt de senere år, og alene i de seneste tolv måneder er blandt andet Sofacompany, Sängjätten, Sengetid.dk samt Theca blevet en del af Lars Larsen Group, der også har overtaget 41 pct. af kapitalforvaltningsselskabet Formuepleje.

Derudover er der ifølge koncernen selv investeret 2,6 mia. i driften af de øvrige selskaber i porteføljen.

– Det er en grundværdi i Lars Larsen Group, at vi ønsker at skabe vækst og udvikling i samfundet. Derfor har vi heller ikke sparet os til et større overskud. Tværtimod har vi investeret mere end nogensinde før til gavn for både Lars Larsen Group og det omgivende samfund, siger Jesper Lund.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113