23948sdkhjf

Coop Trading klar med ny topchef

Michael la Cour, 54 år, bliver ny administrerende direktør for det fælles nordiske indkøbsselskab Coop Trading, oplyser Coop Danmark i en pressemeddelelse.

Hanafløser den hidtidige direktør gennem de seneste crika 15 år, Jan Lundgren, der sidste år meddelte, at han går på pension i år.

Michael la Cour kommer fra et job som direktør i Ingka Centres og har haft en over 20 år lang karriere i Ikea-koncernen. Der har han blandt andet været global indkøbsdirektør, direktør i Ikea Orlando og ikke mindst direktør for Ikea Food fra 2013 til 2021.

Han tiltræder hos Coop Trading 1. maj, hvor Jan Lundgren fratræder.

- Med Michael får vi en meget stærkt international profil med stor erfaring inden for såvel detailhandel som fødevarebranchen. I Ikea Food stod han bag lanceringen af en lang række nye, bæredygtige produkter og er dermed den rigtige til at videreudvikle Coop Trading til næste niveau, hvor netop udviklingen af bæredygtige dagligvarer til det nordiske marked er central, siger bestyrelsesformand og koncerndirektør i Coop Danmark Per Thau.

Kronen på værket: Carrefour

En anden vigtig opgave er den alliance, Coop Trading indgik sidste år med Carrefour, der er et af verdens største dagligvarekoncerner. Partnerskabet vil give Coop i Norden mulighed for at købe Carrefours egne mærker inden for fødevarer og nonfood, inklusive franske, italienske og spanske private labels, og udvikle fælles synergier ved produktion af egne mærker.

- Aftalen med Carrefour var kronen på værket i en 40 år lang karriere i Coop for Jan Lundgren. Jan har æren for det Coop Trading, vi har i dag, fastslår Per Thau.

Coop Trading er et fælles indkøbsselskab, ejet af Coop Norge, Coop Sverige, Coop Danmark og SOK Finland. De er nogle af de førende i nordisk dagligvarehandel med en omsætning på over 200 milliarder kr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125