23948sdkhjf

Discountkæder afviser prisstigninger

Forbrugerne bliver ikke ramt af prisstigninger, når butikkerne fra oktober må holde åbent om søndagen.
Det er forbundet med omkostninger at holde åbent en ekstra dag, og forbrugerne kommer næppe til at købe flere madvarer, selv om butikkerne fra 1. oktober må holde åbent hver søndag.

Sådan lyder det logiske ræsonnement, der peger mod, at priserne i sidste ende vil stige som følge af liberaliseringen af lukkeloven.

Men tankegangen afvises af både Netto og Rema1000.

- Ja, vi vil udnytte lukkeloven fuldt ud om søndagen. Det er muligt, at omkostningerne stiger, men det vil ikke medføre prisstigninger. Der er nogle andre driftsmæssige fordele, der opvejer det, siger kædedirektør Claus Juel-Jensen fra Netto til Jyllands-Posten.

En udfordring
Adm. direktør Henrik Burkal fra Rema 1000 siger:

- Der er forskel på at holde en discountkæde åbent i flere timer og holde de store supermarkeder med høj bemanding åbne i flere timer.

Kun hos Coop åbner bestyrelsesformand Lasse Bolander op for, at de søndagsåbne butikker i sidste ende kan give dyrere varer.

- Det er en udfordring. Omkostningerne stiger, når vi skal holde åbent en ekstra dag om ugen, men vi kan ikke forvente, at folk bruger flere penge. Omkostningerne stiger og stiger, og det er ligesom dråber i et glas vand. På et eller andet tidspunkt flyder det over og giver prisstigninger, siger han til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188