23948sdkhjf

Jysk lukker russiske butikker

Linnedgiganten Jysk har efter et par dages overvejelse valgt at lukke de 13 butikker, koncernen har i Rusland.

Det skriver Finans.

 – Vi har brugt de seneste dage på at få overblik over situationen og ikke mindst over for vores medarbejdere i Rusland. Vi har nu valgt at stoppe salget i Rusland indtil videre, siger Runge Jungberg Pedersen, kommunikationsdirektør i Jysk, til avisen.

Fredag valgte Jysk i kølvandet på invasionen at lukke alle 86 butikker i Ukraine, men mandag meddelte koncernen, at fire butikker i den vestlige del af landet var genåbnet for at imødekomme efterspørgslen fra de mange, der var flygtet til den del af landet. I samme ombæring lød det, at man fulgte situationen i Rusland tæt, men altså i første omgang havde valgt at holde butikkerne åbne.

 – Vores første prioritet er fokus på Ukraine og krigen der, mens vi omkring driften i Rusland indtil videre følger de internationale sanktioner, hvor tilbehør til boligen ikke er omfattet. Derfor har vi på linje med andre vestlige selskaber i vores sektor indtil videre valgt at fortsætte med de 13 butikker. Vi følger dog situationen meget tæt og vurderer løbende, om der skal tages nye beslutninger, sagde Rune Jungberg Pedersen i den forbindelse til Finans.

Jysk har desuden etableret et nødberedskab i de lande, der grænser op til Ukraine. Målet er, at Jysk-organisationerne i nabolandene skal hjælpe Jysk-ansatte ukrainere, der vælger at rejse ud med indkvartering og arbejde.

Læs mere om: Jysk
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141