23948sdkhjf

Naturmælk vinder innovationspris

Mejeriet har nu fundet en måde at forvandle valle fra overskudsprodukt til en økologisk proteindrik, som inden længe lanceres i detailhandlen.
Naturmælk har igennem den seneste årrække overvejet, hvad der kunne gøres ved valle. Løsningen bliver, at overskudsvallen forarbejdes til en velsmagende økologisk proteindrik, rig på de naturlige proteiner og med et justerbart fedtindhold efter målgruppen.

Lige nu belønnes dette initiativ og tankegang i Bruxelles, hvor den velrenommerede “European Award for Co-operative Innovation” fra CopaCogeca – interesseorganisationen for europæiske landboforeninger og -unioner netop nu uddeles.

- Det er en stor anerkendelse for os, at have vundet denne pris i dag. Dette er et bevis på at det kan betale sig at tænke indad i branchen og i løsninger fra det man nu engang har tilgængeligt, siger direktør for Naturmælk Leif Friis Jørgensen.

Lanceres snart i detailhandlen
Der uddeles 4 priser i kategorierne: fødevareudvikling, nonfood-udvikling, bæredygtighed og Cooperativt entreprenørskab.

Naturmælk vinder prisen indenfor den førstnævnte kategori. Målsætningen for Naturmælk er snart at kunne lancere drikken i den danske detailhandel.

De fleste danskere elsker motion og produktet er derfor velegnet som en læskende drik. Produktet skønnes også at blive populært indenfor den danske hospitals- og plejehjemssektor. Der findes ikke et økologisk produkt tilsvarende den nye proteindrik på markedet i dag.

- Der findes allerede mange proteindrikke på markedet. Flere af dem er målrettet fitnessfolk og detailhandlen. Vi er lykkedes med at forædle det her produkt på en måde, hvor vi også håber, at det i høj grad bliver et aktuelt emne for sygehus- og plejesektoren. Mange danske kommuner har anlagt en linje, hvor de gerne vil have økologiske produkter ud på institutioner, plejehjem og andre steder. Her er der et stort potentiale, fortæller Leif Friis Jørgensen.

Fakta: Valle
Valle er et spildprodukt, der i dag fortrinsvis anvendes som dyrefoder. Det består af vand, laktose og gode proteiner og er det produkt, der er overskydende efter osteproduktionen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125