23948sdkhjf

Dagligvarekæmper i arbejdsgruppe med minister

Inden 2022 er omme skal en arbejdsgruppe nedsat af fødevareminister Rasmus Prehn (S) komme med et bud på et statskontrolleret, frivilligt klimamærke på madvarer. Det skriver Politiken.

- Det er et kæmpe skridt i forhold til at få hjulpet forbrugerne med at træffe de grønne valg, som de selv er meget optaget af at tage, siger ministeren til Ritzau.

Arbejdsgruppen består af virksomheder som Coop og Salling Group samt Forbrugerrådet Tænk, Landbrug & Fødevarer og erhvervsorganisationer.

Den skal foreslå, hvordan varernes klimaaftryk regnes ud, hvor enkelt eller præcist mærket skal være, og hvordan klimamærket skal se ud.

I første omgang skal det være frivilligt for producenter, om de vil sætte mærket på deres varer.

I en pressemeddelelse erklærer koncerndirektør i Coop, Per Thau, sig godt tilfreds med arbejdsgruppen og håber på, at et eventuelt klimamærke vil få stor betydning hos forbrugerne.

- Det er afgørende for den grønne omstilling i dagligvarehandelen, at vi giver kunderne en troværdig kommunikation, som de kan anvende, når de står i supermarkedet og skal vælge, hvilke varer de vil købe. Klimamærket skal have samme troværdighed som det røde Ø-mærke har, og som har været stærkt medvirkende til Danmarks globale førerposition på økologi, siger Per Thau.

CSR-direktør i Salling Group, Henrik Vinther Olesen, er også glad for at være med i arbejdsgrupen.

- Ambitionen og det langsigtede mål må være et klimamærke, hvor forbrugeren kan se den konkrete klimabelastning direkte på den enkelte vare. Derfor hilser vi ministerens udspil velkomment og ser frem til at kunne bidrage med de erfaringer, vi har gjort os via egne forsøg med klimamærkning og for alvor rykke på klimadagsordenen, siger han i pressemeddelelsen.

Arbejdsgruppen består af Fødevarestyrelsen, Salling Group, Coop, De Samvirkende Købmænd, Forbrugerrådet Tænk, Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Erhverv, Landbrug & Fødevarer, DI og Økologisk Landsforening.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156