23948sdkhjf

Detailkæder oplever ublu priser fra leverandører - brancheforening stiller sig uforstående

Pandemi, ufred, inflation og ubalancer i verdensmarkederne har den seneste tid været med til at presse priserne på blandt andet energi, køretøjer og dagligvarer i vejret. 

Detailkæderne Coop og Normal har i flere tilfælde oplevet, at leverandører har skruet priserne unødvendigt højt op med løs henvisning til ovennævnte faktorer. Det skriver Dagbladet Børsen

- Der er desværre kommet et mantra om, at alting stiger, og at man alene kan henvise til, hvordan verdenssituationen ser ud lige nu. Men den bider vi altså ikke bare på. Vi møder ofte leverandører, der præsenterer os for prisstigninger, som de ikke kan argumentere sagligt for. Det er meget problematisk, hvis prisstigninger gennemføres, uden det har hold i virkeligheden. Det er usagligt, siger Torben Mouritsen, der er adm. direktør i Normal, til mediet.

Hverken Torben Mouritsen eller Per Thau, koncerndirektør i Coop, ønsker at sætte navn på nogen af leverandørerne. 

Men hos leverandørernes brancheforening Mærkevareleverandørerne, MLDK, kan adm. direktør Niels Jensen ikke genkende til kritikken, som han mener er tegn på et mere systemisk problem, der bør løses i fællesskab.

- Jeg siger ikke, de lyver, fordi de sidder tættere på markedet end mig. Men fra den stol, jeg sidder i, kan jeg ikke se det billede, de tegner. Vi ser ind i vigende forbrug, og det er helt andre bekymringer, leverandørerne sidder med derude, siger han til Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Se seneste nyhedsbrev ???id_11737???

Send til en kollega

0.125