23948sdkhjf

Kinesiske coronalockdowns får B&O til at skrue ned for forventningerne

Selvom regnskabsåret lækker mod enden, så kommer Bang & Olufsen nu med en nedjustering af resultatet for regnskabet, der lukkes 31. maj.

Det oplyser selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet forventer nu, at omsætningen vil vokse til et spænd mellem 2,85 milliarder kroner og 2,95 milliarder kroner- Den lavere omsætningsvækst vil også påvirke selskabets EBIT margin før særlige poster, som forventes at være mellem -2 procent og 2 procent.

Tidligere lå forventningerne til omsætningen på mellem 2,9 og 3,1 milliarder kroner, men EBIT-margin før særlige poster var forventet i den "lave ende af 2-4 procent".

Forklaringen på nedjusteringen skal primært findes i de fortsatte coronarelaterede nedlukninger i Kina.

Nedlukningerne i Kina har været mere omfattende, end selskabet antog ved offentliggørelsen af resultaterne for Q3 den 7. april 2022. Udover konsekvenserne for salget, oplever selskabet begrænset adgang til varelagre, udfordringer med logistik og implikationer for selskabets produktionspartnere, hvilket også har ramt produkttilgængeligheden uden for Kina, fortæller administrerende direktør Kristian Tear i meddelelsen.

- Det står nu klart, at de fortsatte og i stigende grad omfangsrige nedlukninger i Kina vil påvirke vores performance i dette finansår i en sådan grad, at vi må justere vores forventninger til 2021/22. Nedlukninger har være mere omfangsrige, end vi forventede, og det påvirker ikke alene salget i Kina, men også den globale tilgængelighed af vores produkter.

Direktøren er dog fortsat optimistisk.

- På trods af disse udfordringer bevarer vi fokus på vores prioriteter. Vores strategi virker. Vi har lanceret flere prisvindende produkter, vi fortsætter med at vokse forretningen og udvide vores kundebase, og vi gør gode fremskridt med at bygge et mere robust Bang & Olufsen for fremtiden. Det har vi gjort, mens vi har absorberet ekstraordinære omkostninger på mere end 200 millioner kroner relateret til udfordringer med komponentmangel og forsyningskæder, lyder det fra Kristian Tear.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078